Når fodbold-EM går løs: Rød-hvid folkefest på Rådhuspladsen

Tusinder af mennesker kommer til at se fodbold - sammen - på Rådhuspladsen næste sommer.

Der bliver storskærmsarrangementer på Rådhuspladsen i København under Danmarks kampe ved det kommende EM Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Der bliver helt sikkert gang i den på Rådhuspladsen i København næste sommer, når Danmarks kampe (forhåbentlig bliver der mange af dem) i EM i fodbold skal spilles. For herrelandsholdets kampe kan opleves på storskærm på hovedstadens centrale plads.

 - Det er fantastisk, at Rådhuspladsen også bliver en del af fodboldfesten næste sommer. Vi glæder os meget til at byde store som små fans og alle københavnere velkommen på Rådhuspladsen til en rød-hvid folkefest, når Danmark spiller EM på hjemmebane i København, siger overborgmester Frank Jensen.

Skærmene kommer op og dermed tilgodeses mange, der vil se kampene - ikke bare sammen med den nærmeste familie eller vennerne - men sammen med rigtig mange andre.

Læs også Under 250 dage til EM: Forberedelser til fodboldfest i fuld gang

- Vi har jo arbejdet med det her projekt i tre år efterhånden, og målet med storskærmsvisningen har hele tiden været, at sikre en central plads, der kan samle mange mennesker om de danske kampe. Det er dét, som fodbold og den her EM-slutrunde kan - samle folk om den fælles interesse, siger Ulrich Ammundsen, der er City Manager i EURO2020 Copenhagen.

Stort ønske fra fans

I DBU glæder Anders Hagen, der er fankoordinator for herrelandsholdet sig over, at skærmene også bliver et tilbud til folk, der ikke har nået at sikre sig billet til de kampe, der spilles i Parken.

- Vi ved fra Herrelandsholdets fans, at de har store ønsker om et sted, hvor de kan samles om at se fodbold. Det er en del af det at være fan af et hold - at kunne opleve kampene sammen med dine venner og familie og dele de gode øjeblikke, siger Anders Hagen.

Rådhuspladsen bliver dog ikke det eneste sted, man kan opleve kampene. For som en del af Euro2020 i København omdannes Ofelia Plads ved Skuespilhuset til Football Village, og her kan samtlige kampe under sommerens EM opleves.

12 lande - 12 byer

Europamesterskaberne i fodbold afvikles næste år i 12 forskellige byer i 12 forskellige lande - og fire af kampene spilles i Danmark. Åbningskampen afvikles i Rom 12. juni.

Læs også "En oplevelse for livet": EURO 2020 søger 1.300 frivilligeTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik