Mørklagt lyskryds ved Tivoli fungerer igen uden fejl

Et lyskryds i hjertet af København har siden midten af oktober været ramt af flere nedbrud og derfor skabt udfordringer i trafikken.

Lyskrydset Vesterbrogade/Bernstorffsgade i det centrale København er igen oppe at køre i normal drift.

Det oplyser oplyser firmaet Dynniq, der står for en del af de tekniske installationer i krydset, til TV 2 Lorry.

Siden den 19. oktober har det lidt under en periodisk fejl, hvor lyssignalerne igen og igen er gået i sort, hvilket har medført, at trafikken flere gange fuldstændig er sandet til i det centrale kryds tæt på både Københavns Hovedbanegård og Tivoli.

- Vi har fundet fejlen onsdag, og det har kørt siden midt på dagen onsdag, siger Mikkel Rosing-Schow, direktør i Dynniq, til TV 2 Lorry.

Helt konkret har man lavet en midlertidig udbedring af fejlen, som gør, at signalerne atter fungerer uden problemer. Det får nu lov at køre en periode med den midlertidige reparation for at sikre, at der ikke er andre fejl i anlægget.

Krydset er et af de centrale i København med Hovedbanegårdens busterminal tæt på og den intense trafik til og fra Ring 2 nede ved Kalvebod Brygge.

Teknikkere fra virksomheden har de seneste uger kæmpet med at lokalisere fejlen, men uden held. Mandag fortalte Mikkel Rosing-Schow, at der var tre muligheder for fejl, som man havde undersøgt.

Selvom lyskrydset nu er oppe at køre igen, er den præcise fejl dog ikke fundet.

- Vi kan ikke sige endnu, om det er en komponent oppe i masten, eller om det er kablet hen til masten. Der ligger en fejl et eller andet sted i den streng der, siger Mikkel Rosing-Schow.

SÅDAN ER REGLERNE

Påvirkede andre fejl

Den endelig årsag skal findes ved en nærmåling, og så går man ind og udbedrer den. Her vil lyskrydset naturligt være ude af drift i nogle timer, men vil ske i det, man kalder spærretid uden for normal myldretid. 

- Nu skal den lige køre stabilt, og så går vi ind og finder ud af, hvad den permanente løsning skal være, siger Mikkel Rosing-Schow.

Da TV 2 Lorry mandag eftermiddag var ude at filme i lyskrydset, hvor lyssignalet igen var gået i sort, konstaterede fotografen, at et lyssignal ved et fodgængerfelt lidt længere nede ad Vesterbrogade lige ud for Tivolis hovedindgang også havde nedbrud.

Årsagen til det nedbrud var dog ganske simpelt.

- De bliver styret af samme controller. Hvis det ene går ned, gør det andet også, siger Mikkel Rosing-Schow.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Benny Engelbrecht

playBegejstret minister: Frederikssundmotorvejen er et rigtig, rigtig godt projekt.

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere