Mjølnerparkens studenter fejret med taler, blomster og gavekort

De nyudklækkede studenter er et bevis på, at historierne om beboerne i Mjølnerparken er narrativ, lyder det fra beboerformand.

01:12

I alt 25 studenter fra Mjølnerparken blev fejret.

Mjølnerparken i København er mere end bare et boligområde med skyderier og bandeproblemer.

Onsdag blev alle områdets nyudklækkede studenter fejret.

Med taler, blomster og et gavekort på 1.000 kroner blev de i alt 25 nye studenter fra boligområdet på Nørrebro hyldet for deres indsats i en tid, hvor fokus ofte er på de negative historier fra området.

Læs også Demonstration mod salg af almene boliger i Mjølnerparken: - Vi flytter aldrig!

Efter i flere år at have stået på regerins ghettoliste, skal flere af boligområdets ejendomme nemlig omdannes fra almene boliger til private boliger. 

Men med onsdagens fejring af de mange nye studenter, glæder beboerformanden sig over, at kunne vise de positive sider af Mjølnerparken frem.

- Det er igen et bevis på, at det der bliver fortalt om os som beboere, og vores børn og unge, og vores hjem, det er et narrativ, siger Mohammed Aslam, beboerformand i Mjølnerparken, til TV 2 Lorry.

25 nye studenter fra boligområdet på Nørrebro blev onsdag hyldet. Foto: TV 2 Lorry/Andreas Hentze Madsen

En del af fællesskabet

Ifølge ham skal beboerne ikke betragte selv som hverken et udsat boligområde eller andre grimme etiketter, som der måtte bliver sat på dem.

- Vi er en del af fællesskabet, vi er en del af det danske samfund, siger Mohammed Aslam.

TV 2 Lorry har tidligere fortalt, hvordan en gruppe beboere har lagt sag an mod Transport- og Boligministeriet.

Læs også Beboere i Mjølnerparken lægger sag an mod ministerium - føler sig diskrimineret

Ministeriet bliver beskyldt for diskrimination og brud på beboernes grundlæggende rettigheder

Sagsanlægget tager udgangspunkt i ghettoloven, hvori der blandt andet står, at et 'hårdt ghettoområde', som Mjølnerparken er defineret som, skal reducere antallet af almene familieboliger til højst 40 procent inden 1. januar 2030. 

Beboerne hævder, at de bliver behandlet ringere end folk, som bor i lignende områder, der ikke er klassificeret som en ‘hård ghetto’.

Flere efterkommere får hue

Andelen af indvandrere og efterkommere i gymnasiet er steget fra 8,0 pct. i 2005 til 12,0 pct. i 2018, skriver Danmarks Statistik.

 

Især andelen af efterkommere i gymnasiet er steget -  fra 3,7 pct. i 2005 til 8,9 pct. i 2018. I samme periode er andelen af elever med indvandrerbaggrund dog faldet fra 4,3 pct. til 3,1 pct. i 2018. 
 

- Den stigende andel efterkommere på gymnasierne skal ses i sammenhæng med, at efterkommerne generelt udgør en større andel i den unge befolkningsgruppe, siger Lene Riberholdt, fuldmægtig i Danmarks Statistik.

På 14 gymnasier var flertallet af eleverne enten indvandrere eller efterkommer i 2018. 11 af de 14 gymnasieskoler lå i Region Hovedstaden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik