Michelin-restaurant lukker og slukker før tid på grund af corona

Coronapandemien endte med at blande sig i lukningen af Michelin-restauranten Relæ i København.

- Hvis man ikke i år 2020 har lært, at ens planer hurtigt kan blive lavet om, så har man ikke lært noget.

Christian Puglisi sidder ved et af bordene på sin succesfulde restaurant Relæ i Jægersborggade i København. 

quote Vi har bare spillet de elendige kort, vi har haft på hånden, og det gør vi også nu.

Christian Puglisi, køkkenchef og ejer

Foran ham venter en dag med løse ender, der skal bindes sammen. I resten af restauranten er medarbejderne i gang med at stable, vaske og flytte på de sidste kasser og beholdere med vin og mad.

- Min opgave i dag er at få det lukket ned på en god måde og få styr på personalet, så de ved, hvad de skal gøre, så vi kommer igennem dagen, siger han.

De sidste fjorten dage forsvandt

Lukningen af Michelin-restauranten var varslet. 

Selvom beslutningen om at trække stikket ikke skyldtes corona, fandt virussen alligevel en måde at blande sig i restaurantens sidste tid.

- Vi skulle have lukket den 19. december. Vi havde egentlig gået og set frem til det og forberedt os på, at en masse venner og familie skulle komme og spise her de sidste dage. Og pludselig var de sidste fjorten dage bare væk, siger Christian Puglisi.

- Det er selvfølgelig vemodigt, men vi var jo forberedt på det. Vi står i en situation, hvor der er kræfter på spil, man ikke kan stille noget op imod. Vi har bare spillet de elendige kort, vi har haft på hånden, og det gør vi også nu. Vi får det bedste ud af situationen og får gjort rent og ryddet op, mens vi får sagt ordentligt farvel til hinanden, tilføjer han.

Overblik: Michelin-stjernerne falmer i København

Var selv gæst på den sidste aften

Beslutningen om at lukke før tid blev truffet efter regeringens seneste pressemøde, hvor der blev indført yderligere restriktioner i hovedstadsområdet. Her lød det blandt andet, at "serveringssteder skal holde lukket for servering til indtagelse på stedet".

- Tilfældet vil, at jeg selv er på Relæ og spise lørdagen før pressemødet. For første gang i de ti år, vi har haft åbent, siger Christian Puglisi.

- Det var en kæmpestor følelsesmæssig oplevelse senere at erfare, at det skulle vise sig at være den sidste aften, vi nogensinde have åbent.

I fremtiden vil han tilsætte arbejdslivet færre administrative ingredienser og i stedet selv "have hænderne i dejen".

- Jeg skal have genfundet mit fokus på det arbejde, jeg selv vil lave. Den seneste tid har jeg haft over 100 ansatte, og det er der meget management forbundet med. Det skal jeg have mindre af i fremtiden, siger Christian Puglisi.

Sammen med Relæ lukker også Manfreds, der ligger i samme gade i København. Koncernen bag Relæ, Relæ Community, består fortsat af restauranterne BÆST og Mirabelle samt Mirabelle Bakery, Rudo, Vinikultur og Farm og Ideas.

Rettelse
Clock11. dec 2020, kl. 14:13
Vi skrev tidligere, at koncernen bag Michelin-restauranten Kadeau var gået konkurs. Det er sandt, at koncernen blev begæret konkurs i slutningen af marts 2020, men den blev senere reddet af investorer. Dermed genopstod restauranterne i et nyt selskab.