Mette Reissmann trækker sig som kandidat til overborgmesterpost

Den tidligere folketingspolitiker og TV-vært Mette Reissmann trækker sig som kandidat til overborgmesterposten i København.

Mette Reissmann trækker sig som overborgmesterkandidat i København.

Det skriver den tidligere TV-vært og folketingspolitiker i Socialdemokratiet på Facebook 11 dage efter at hun meldte sig som kandidat.

Ifølge Reissmann selv kommer beslutningen om at tilsidesætte drømmen om borgmesterkæden efter grundige overvejselser om partiets bedste i København. 

I stedet vil hun nu kæmpe for at få en plads som medlem af Borgerrepræsentationen.

- Socialdemokratiet i København skal samles igen, hvilket er større end mine ambitioner, og jeg vil ikke stå i vejen for, at det kan ske så hurtigt som muligt med én person i spidsen.

- Derfor har jeg besluttet mig for at trække mig som Overborgmesterkandidat og bruge min tid og kræfter på at føre valgkamp som BR-kandidat med det stærkeste hold bag mig, skriver Reissmann.

Ingen udfordrere til Hæstorp

Dermed tegner alt til, at Sophie Hæstorp Andersen står alene tilbage i kapløbet om at blive spidskandidat for Socialdemokratiet i København og dermed bejle til borgermesterkæden.

Håbefulde kandidater skal nemlig melde sig senest den 8. november, og indtil videre har kun Mette Reissmann meldt sig til embedet.

Den fungerende overborgmester Lars Weiss (S) har tidligere afvist over for TV 2 Lorry at opstille som kandidat til at beholde overborgmesterposten efter kommunalvalget.

- Det har aldrig været min ambition at blive overborgmester. Nu er jeg blevet kastet ud i det, og jeg går til det med krum hals, men jeg har ikke en ambition om at være overborgmester, har Lars Weiss tidligere udtalt til TV 2 Lorry.

Meget kunne da også tyde på, at det ville blive en svær kamp at vinde, efter sværvægteren med politisk erfaring fra både folketinget og regionsrådet meldte sig.

Bred støtte fra baglandet til regionsrådsformand

Regionsrådsformanden har da også allerede sikret sig støtter fra prominente dele af Socialdemokratiet, hvor blandt andre børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) pegede på hende som kandidat bare få timer før Hæstorp offentliggjorde sit kandidatur.

Ifølge politisk kommentator Hans Engell er Sophie Hæstorp Andersen et stærkt kort, men alligevel kan Socialdemokratiet i København ikke føle sig sikre på et stort valg.

- Jeg mener ikke, at Sophie Hæstorp Andersen vil være et valg, der nødvendigvis sikrer S et kæmpe valg i København. Hun har heller ikke nogen større landspolitisk profil.

- Der er få, der ved, hvem hun er – men dem, der kender hende, husker hende for noget negativt. Det første, man siger, når man siger Sophie Hæstorp er ’sundhedsplatformen’ og ’skandale’. Og hun kalder ikke på nogle positive ting, siger Engell og henviser til at sundhedsvæsenet et regionernes største opgave.

TV 2 Lorry forsøger at få en kommentar fra Mette Reissmann. Det er endnu ikke lykkedes.

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20150610-174750-3-1920x1644we.jpg

playDansk Folkeparti reagerer på regnskabsrod for 37 millioner kroner

vote-gribskov.jpg

Her kan magten skifte ved valget: Fire kommunalvalg – fire rævekager i Gribskov

kgs have

playKæmpe toiletkælder i Kongens Have i forfald i 14 år - snart genåbnes den

20160205-173113-4-1000x667we.jpg

Opsigtsvækkende meldinger fra borgmester følges af partiledelse

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere