Mere strand til københavnerne: Populær badezone udvidet

København har udvidet en populær badezone på Refshaleøen, så der nu er plads til endnu flere badegæster.

"Der er godt nyt til de vandglade københavnere. Badezonen Sdr. Refshale er nemlig netop blevet udvidet."

Sådan lyder det i en pressemeddelselse fra Københavns Kommune til nyheden om, at københavnerne kan se frem til mere plads at boltre sig på, når de over sommeren får lyst til en kold dukkert i havnen.

- Jeg håber, at københavnerne og byens gæster vil tage godt imod den nye, udvidede badezone ved Sdr. Refshale. Den er landet sammen med sommeren, lyder det fra kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Men selvom en større badezone på Refshaleøen er en god nyhed for københavnerne, må de fortsat se frem mod røde flag, når badevandet bliver forurenet af urenset spildevand.

Røde badeflag ved større mængder regn

Nok har spildevandsselskabet HOFOR, efter hårdt polisk pres, nu besluttet at stoppe med at planlægge udledninger af urenset spildevand i fremtiden, men efter større regnskyl og skybrud vil kloakvandet fortsat havne i badevandet.

Så sent som sidste lørdag måtte flere strande langs den sjællandske østkyst hejse det røde flag og fraråde al badning i Øresund efter store mængder udledning af urenset kloakvand.

I forbindelse med sidste weekends regnvejr kunne kloaksystemerne i hovedstadsområdet nemlig ikke håndtere de store vandmængder, de blev udsat for, og derfor blev store mængder urenset spildevand lukket ud i Øresund som såkaldt overløb efter at regnvandet var blevet blandet sammen med kloakvandet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 

Alene sidste år udledte Københavns Kommune hele 5,2 millioner kubikmeter urenset spildevand. Det svarer til 5,2 millarder liter.

Det viser tal fra Miljøstyrelsen, som TV 2 Lorry har fået aktindsigt i.

Alt i alt blev der sidste år udledt enorme mængder urenset spildevand fra stort set samtlige af kommunerne i hovedstadsområdet.

Glæde hos borgmesteren

Ikke desto mindre er vandkvaliteten i Københavns Havn blevet bedre og bedre med årene og interessen for en kold dukkert fra havnekanten er steget ekstremt.

Derfor har kommunen åbnet det ene havnebad efter det andet - og nu er en af de populære badezoner i Københavns Havn altså så også blevet udvidet.

- Blandt Københavns allerstørste attraktioner er havnen. Og ligesom vi rundt omkring i byen har mange grønne åndehuller, har vi i havnen et stort, blåt åndehul, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (ALT).

Hun tilføjer:

- Særligt denne sommer, hvor mange københavnere kan forventes at være i og ved byen, er det fantastisk, at vi kan tilbyde endnu flere bademuligheder, siger borgmesteren.

Fakta om den udvidede badezone