Mere strand til københavnerne: Populær badezone udvidet

København har udvidet en populær badezone på Refshaleøen, så der nu er plads til endnu flere badegæster.

"Der er godt nyt til de vandglade københavnere. Badezonen Sdr. Refshale er nemlig netop blevet udvidet."

Sådan lyder det i en pressemeddelselse fra Københavns Kommune til nyheden om, at københavnerne kan se frem til mere plads at boltre sig på, når de over sommeren får lyst til en kold dukkert i havnen.

- Jeg håber, at københavnerne og byens gæster vil tage godt imod den nye, udvidede badezone ved Sdr. Refshale. Den er landet sammen med sommeren, lyder det fra kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Men selvom en større badezone på Refshaleøen er en god nyhed for københavnerne, må de fortsat se frem mod røde flag, når badevandet bliver forurenet af urenset spildevand.

Røde badeflag ved større mængder regn

Nok har spildevandsselskabet HOFOR, efter hårdt polisk pres, nu besluttet at stoppe med at planlægge udledninger af urenset spildevand i fremtiden, men efter større regnskyl og skybrud vil kloakvandet fortsat havne i badevandet.

Så sent som sidste lørdag måtte flere strande langs den sjællandske østkyst hejse det røde flag og fraråde al badning i Øresund efter store mængder udledning af urenset kloakvand.

I forbindelse med sidste weekends regnvejr kunne kloaksystemerne i hovedstadsområdet nemlig ikke håndtere de store vandmængder, de blev udsat for, og derfor blev store mængder urenset spildevand lukket ud i Øresund som såkaldt overløb efter at regnvandet var blevet blandet sammen med kloakvandet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 

Alene sidste år udledte Københavns Kommune hele 5,2 millioner kubikmeter urenset spildevand. Det svarer til 5,2 millarder liter.

Det viser tal fra Miljøstyrelsen, som TV 2 Lorry har fået aktindsigt i.

Alt i alt blev der sidste år udledt enorme mængder urenset spildevand fra stort set samtlige af kommunerne i hovedstadsområdet.

Glæde hos borgmesteren

Ikke desto mindre er vandkvaliteten i Københavns Havn blevet bedre og bedre med årene og interessen for en kold dukkert fra havnekanten er steget ekstremt.

Derfor har kommunen åbnet det ene havnebad efter det andet - og nu er en af de populære badezoner i Københavns Havn altså så også blevet udvidet.

- Blandt Københavns allerstørste attraktioner er havnen. Og ligesom vi rundt omkring i byen har mange grønne åndehuller, har vi i havnen et stort, blåt åndehul, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (ALT).

Hun tilføjer:

- Særligt denne sommer, hvor mange københavnere kan forventes at være i og ved byen, er det fantastisk, at vi kan tilbyde endnu flere bademuligheder, siger borgmesteren.

Fakta om den udvidede badezone

  • Badezonen ved Sdr. Refshale er én blandt seks badezoner i byen.
  • En badezone defineres som ”et afgrænset område i havnen, hvor du må bade. Badning er på eget ansvar, og der er ingen livredderopsyn. Badezonen er afmærket med bøjer, flydespærrer, badestiger og redningsposter. Der er skiltet med ”Badning tilladt”.
  • Badezone Sdr. Refshale Bassin bestod tidligere af en 50 meter lang svømmebane og et lille bassin mod nord. Badezonen er nu udvidet så hele badezonen er 50 m lang. Det betyder, at det lille bassin er udvidet mod vest i fuld længde.
  • Der er sat banetov op i midten så der stadig er en svømmebane på 50 meter og nu et ekstra bassin på 50 meter i længden og 12 meter i bredden.
  • Ud over de tre havnebade – Islands Brygge, Fisketorvet og Sluseholmen - er der følgende badezoner i Københavns Havn: Havnevigen, Halfdansgade, Kalvebod Bølge, Sandkaj, Sdr. Refshale Bassin og Halvandet. Snart kommer der desuden en ny badezone ved La Banchina på Refshaleøen, ligesom også badezonen Sandkaj udvides.
  • Desuden kommer der en ny mobil dyppezone ved Kalvebod Bølge. En ’dyppezone’ er et nyt koncept med en mobil ponton, som kan bruges som midlertidigt badested til events. I vinterhalvåret kan pontonerne placeres i en eksisterende badezone til vinterbadning.
  • Midlerne til de nye, udvidede bademuligheder blev afsat af budgetpartierne i Overførselssagen i foråret 2020. Der blev afsat 1,4 millioner til formålet.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik