Menighedsråd efterlyser svar: Hvornår åbner kirken?

Menighedsrådet i Bellahøj Kirke savner vished om, hvornår de kan åbne igen, og har nu skrevet et åbent brev til kirkeministeren. Men de må vente på svar.

Siden 11. marts har dørene til Guds hus på Frederikssundsvej på Bellahøj været lukkede og låste. Hvornår de åbner igen, ved ingen.

Heller ikke formanden for menighedsrådet, Lis Lynge.

- Vi går i et limboland og aner intet, siger Lis Lynge, som jævnligt bliver mødt med netop det spørgsmål fra kirkens normale brugere.

- De savner helt enormt at kunne komme i deres kirke. En stor del af dem, der kommer her, er oppe i årene. De siger: ’Får jeg lov at komme i min kirke, inden jeg dør?’.

Men Lis Lynge kan ikke give et svar, for lige nu er alle landets kirker lukkede, og det er stadigvæk usikkert, om de kan åbne i den kommende anden fase af samfundets genåbning.

- Lige nu vil jeg gerne have at vide, om vi overhovedet er med i fase to – om vi har en chance i fase to. Vi har intet hørt fra vores minister, siger Lis Lynge, der sammen med menighedsrådet netop har sendt et åbent brev til kirkeminister Joy Mogensen, hvori de efterlyser svar på, hvornår de kan åbne igen.

Det åbne brev til ministeren

Kun adgang for børnehavebørn

Fra i morgen, tirsdag, skal Bellahøj Kirke lægge lokaler til ti børn og to voksne fra en lokal børnehave. Kirken låner sognelokalerne ud, for at børnehaven kan leve op til sundhedsmyndighedernes krav om plads og afstand mellem børnene.

Når det kan lade sig gøre at oprette en midlertidig institution i kirkens lokaler, mener Lis Lynge også, at det må være sundhedsmæssigt forsvarligt at begynde en genåbning af kirken, hvis man træffer de rette foranstaltninger.

- Når de kan finde ud af det, så kan vi andre da også, siger hun til TV 2 Lorry.  

I dette rum i Bellahøj kirke rykker en børnehave ind.
I dette rum i Bellahøj kirke rykker en børnehave ind.

I brevet til kirkeministeren foreslår menighedsrådet en gradvis genåbning, hvor man for eksempel fjerner nogle af stolene i kirken for at skabe bedre plads mellem kirkegængerne.

- Vi vil jo tilpasse os, så vi overholder myndighedernes retningslinjer. Vi vil gerne kunne åbne forsigtigt op, så kirken er åben for dem, der vil søge ro og måske gerne snakke med en præst, siger Lis Lynge.

Forhandlinger i gang

I Kirkeministeriet var det ikke muligt at få en kommentar fra Joy Mogensen, som afventer planerne for fase to af genåbningen. Elementerne i genåbningsplanen er noget, som partierne drøfter i disse dage. Mandag eftermiddag holder partilederne møde om netop det.

Mette Frederiksen har tidligere udtalt, at elementerne i fase to først vil blive meldt ud umiddelbart inden 10. maj.

Indtil da må Lis Lynge vente på et svar. 

Som reglerne er nu, skal kirkesalen stadig stå tom.
Som reglerne er nu, skal kirkesalen stadig stå tom.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Coronatest

Restriktioner forlænget: Corona udskyder skoleåbning i Ishøj

955dc6b6-d7f0-4492-9047-3091410b64f0

Lange køer for at blive testet efter smitteudbrud i København

80_percent

playRegion H. efter generalprøve på massevaccination: "Det er gået over al forventning"

vaccine

Danskere vaccineres efter først til mølle-system: - Det er et kapløb

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere