Manglende corona-retningslinjer tvinger CPH Half Marathon til aflysning

Copenhagen Half Marathon 2020 er blevet aflyst på grund af fortsatte usikkerheder i forbindelse med covid-19.

Sidste år løb tusindvis af løbere et halvmaraton i hjertet af København Foto: Sparta Atletik & Løb

Først røg DHL-stafetten, og nu må Sparta Atletik endnu en gang se sig løbet over ende af corona-pandemien.

Copenhagen Half Marathon 2020, som var planlagt til at løbe af stablen den 13. september i år, er nemlig blevet aflyst på grund af covid-19.

Alt tydede på, at vi kunne melde udsolgt langt tidligere, end vi har gjort før

Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta Atletik

Arrangørerne, Sparta Atletik & Løb og Dansk Atletik, ser ingen anden udvej end at aflyse årets halvmaraton i København på grund af den alvorlige situation med covid-19 men også på grund af manglende retningslinjer fra regeringen for større arrangementer i resten af året.

Læs også DHL Stafetten aflyst: - En bombe for os

- Det har desværre hele tiden peget den vej, og nu er vi nået til et stadie, hvor vi ikke kan vente længere. Det er med tungt hjerte, at vi må aflyse, for vi havde fået bygget et momentum op med verdensrekord og et udsolgt løb sidste år, siger Dorte Vibjerg, der er administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb, til TV 2 Lorry.

Skærende kontrast til sidste års rekordløb

Aflysningen af årets halvmarathon står i skærende kontrast til 2019, som var et rekordsættende år.

Her satte kenyaneren Geoffrey Kamworor verdensrekord på distancen i tiden 58 minutter og et sekund, og samtidig var det også året, hvor arrangørerne for første gang kunne melde udsolgt og byde hele 25.000 deltagere til start på Øster Allé i København.

Kenyaneren Geoffrey Kamworor satte verdensrekord på distancen i 2019. Foto: Sparta Atletik & Løb

Folk på den store løbescene er begyndt at sammenligne os med Berlin Marathon, London Marathon og New York Marathon

Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta Atletik

- Det er simpelthen så ærgerligt, at det momentum glider væk i år, men vi håber på, at det bliver lige så godt næste år. Sidste års succes betød, at vi i år lå rekordhøjt med antal tilmeldinger, hvor 42 procent af alle tilmeldte var fra udlandet, så alt tydede på, at vi kunne melde udsolgt langt tidligere, end vi har gjort før, siger Dorte Vibjerg til TV 2 Lorry.

- Folk på den store løbescene er begyndt at sammenligne os med Berlin Marathon, London Marathon og New York Marathon, som også er de store løbe-begivenheder, der bliver udsolgt hurtigt, fortsætter hun.

Droppede at udskyde løbet

Før aflysningen blev en realitet, har løbsarrangørerne også vendt muligheden for at udskyde årets løb til senere på året, men det blev efter moden overvejelse droppet.

- Vi har talt om at rykke løbet til oktober, men der står vi stadig med de samme usikkerheder, og så er der også den faktor, at man kan opleve noget helt andet vejr til den tid og dermed en anden oplevelse. Og vi vil gerne bevare det brand, vi har oparbejdet, siger Dorte Vibjerg.

Læs også Marathon i København aflyses på grund af coronavirus

Hun oplyser, at man også har indledt dialog med Københavns Kommune om muligheden for at finde nyt start- og målområde, såfremt Copenhagen Half Marathon skal udvide deltagerantallet. Den dialog vil blive genoptaget frem mod næste års løb.

Håber løberne vender tilbage i 2021

Alle betalende halvmaratondeltagere vil blive tilbudt at overflytte deres tilmelding til næste års Copenhagen Half Marathon, som allerede er planlagt til den 19. september 2021. Man kan også vælge at få refunderet det fulde deltagergebyr.

I år vil løberne ikke kunne stille til start til Copenhagen Half Marathon Foto: Sparta Atletik & Løb

- Vi er fortrøstningsfulde med hensyn til 2021. Jeg tror ikke, at folk mister interessen for at løbe halvmaraton i København, så jeg er sikker på, at løberne nok skal komme igen, når vi vender stærkt tilbage næste år, siger Dorte Vibjerg.

Arrangørerne lukker op for tilmelding til Copenhagen half Marathon 2021 den 1. december i år.

Fakta om Copenhagen Half Marathon

 • Copenhagen Half Marathon blev etableret i 2015 efter, at København havde afviklet et succesfuldt VM i halvmaraton i 2014, og er et samarbejde mellem Sparta Atletik & Løb og Dansk Atletik.
   
 • Sidste år deltog 25.000 løbere fra hele verden, og dermed kunne arrangørerne for første gang melde udsolgt. Løbet var på vej mod at blive udsolgt rekordtidligt i 2020.
   
 • I 2019 var 27,5 procent af løberne fra udlandet fordelt ud over 110 forskellige nationer. I år var tallet langt foran sidste år, og således var 42 procent af alle tilmeldinger til 2020 deltagere fra udlandet.
   
 • Geoffrey Kamworor satte verdensrekord på distancen i 2019 med tiden på 58 minutter og et sekund.
   
 • Løbet blev sidste år en del af den internationale løbsserie, SuperHalfs, som består af et halvmaraton i fem forskellige byer i Europa: Lissabon, Prag, København, Cardiff og Valencia.
   
 • Indtægterne fra Copenhagen Half Marathon går til atletikken, ungdoms- og breddeidrætten og en lang række hjælpeklubber i det københavnske idrætsforeningsliv.
   
 • Arrangørerne fik prisen “Årets bedste Sportsvent” for arrangementet i 2019 af Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen.

 

Kilde: Sparta Atletik & Løb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik