Mand begik tanketorsk med stearinlys – nu er han sigtet af politiet

En hyggelig aften i stearinlysenes skær endte ganske dramatisk for en mand på Østerbro. Nu venter der ham en bøde.

Mange forbinder stearinlys med hygge efter mørkets frembrud.

Men for en mandlig beboer på Østerbro i København var stearinlys nær ved at koste ham livet natten til søndag.

Klokken 02 fik Københavns Politi en anmeldelse via alarm 112 om, at der var blevet set flammer i vinduet til en lejlighed på fjerde sal Nygårdsvej på Østerbro.

Det oplyser vagtchef Henrik Svejstrup ved Københavns Politi.

Politi, ambulance, brandvæsen rykkede hurtigt ud til adressen, hvor det viste sig, at lejlighedens beboer stadig befandt sig i sin brændende lejlighed.

Hovedstadens Beredskab sendte derfor røgdykkere ind i lejligheden for at foretage en eftersøgning af beboeren.

Det lykkedes at få beboeren reddet ud i tide, og han blev efterfølgende overdraget til ambulancetjenesten, der undersøgte ham for røgforgiftning.

Kan forvente en bøde

Ifølge vagtchef Henrik Svejstrup fik brandvæsenet hurtigt slukket branden, inden den kom ud af kontrol.

Den mandlige beboer kan dog se frem til at skulle betale en bøde, da politiet mener, han har handlet skødesløst ved at have glemt at slukke sine stearinlys.

- Han havde en masse stearinlys tændt, som menes at have forårsaget branden, og vi har derfor sigtet ham efter beredskabsloven, siger Henrik Svejstrup.

Beredskabslovens § 71 giver politiet mulighed for at give folk et økonomisk rap over nallerne, hvis de starter en brand på grund af uagtsomhed.

Under normale omstændigheder vil en overtrædelse af paragraf 71 udløse en bøde på mellem 1500 og 3000 kroner afhængig af skadens omfang.

Bødetaksten bliver skærpet, hvis der samtidig er udstedt et afbrændingsforbud. Her vil bøden ifølge bekendtgørelsen om brandværnsforanstaltninger ved afbrænding ligge på minimum 5000 kroner.

Paragraf 71 i Beredskabsloven