Mand anklaget for grov vold, voldtægter og kontrol af kvinder

En 29-årig mand skal for retten for voldtægter af særlig farlig karakter, grov vold og psykisk vold af to kvinder i København og Værløse.

To kvinder blev udsat for grov vold, flere voldtægter og kontrol. Sådan lyder anklagerne i en sag, hvor en 29-årig mand er tiltalt. 

Manden er blandt andet tiltalt for på adresser i København at have voldtaget en kvinden flere gange og i flere tilfælde over mange timer i perioden fra 4. december til 28. december 2020.

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har vurderet sagen som voldtægt af særlig farlig karakter.

To gange brækkede den ene kvinde fra København flere ribben efter et stempelspark i brystet, i forbindelse med at hun gennem tre en halv uge flere gange blev voldtaget af en mandlig bekendt, fremgår det i anklageskriftet.


Kvinden i København blev udsat for decideret grov vold, lyder anklagerne. Udover stempelspark og brækkede ribben fik hun også slået hovedet ind i væggen og ned i et bord.

Derudover beskriver anklageskriftet en lang række af forhold, hvor kvinden i København skulle være blevet udsat for grov vold med karakter af mishandling fra manden. I anklageskriftet fremgår det, at han tidligere er dømt for vold.

Voldtog og truede tidligere samlever

Ud over voldtægten af kvinden i København er manden også tiltalt for at have voldtaget en anden kvinde, en tidligere samlever, flere gange på en adresse i Værløse. Det skulle være foregået i perioden fra december 2019 til februar 2020.

Kvinden i Værløse, som var 18 år på det tidspunkt, blev ifølge sagens anklageskrift dagligt tvunget til samleje. Dels blev hun fastholdt, og dels truede manden med at sende videoer af deres seksuelle samvær til kvindens forældre eller lægge dem ud på nettet.

Kontrollerede og ydmygede

Udover vold og voldtægter skal manden ifølge anklageskriftet have udøvet et decideret rædselsregime over for de to kvinder. I den forbindelse er han anklaget efter straffelovens paragraf om psykisk vold.

Kvinden i Værløse blev udover vold og voldtægt offer for mandens krav om, at hun skulle optræde nøgen og dyrke sex med ham, mens det blev sendt live via internettet, lyder anklagerne.

Han kontrollerede derudover hendes adfærd og bestemte, hvem hun måtte omgås. Han tog hendes id-kort fra hende. Og nøglen til en fælles lejlighed.

Når hun kom hjem fra skole, undersøgte han hendes krop og kropsåbninger for, om hun havde aflytningsudstyr på sig, lyder det i anklageskriftet.

Hvad angår kvinden i København blev hun blandt andet nægtet at tage hjem til sin familie juleaften, og han lagde en telefon til at optage lyd i rummet, når hun var alene, lyder det i anklageskriftet.

Nægter sig skyldig

Den 29-årige tiltalte nægter sig skyldig.

Det fremgår ikke af anklageskriftet, om anklagemyndigheden vil have ham idømt en fængselsstraf, eller om man eksempelvis vil kræve ham anbragt på en psykiatrisk afdeling eller idømt en anden foranstaltning.

Sagen bliver indledt 20. januar ved Retten på Frederiksberg. Her skal tre dommere og tre nævninge afgøre sagen.