Mand fængslet for at afpresse flere butikker på Nørrebrogade

Et 28-årigt bandemedlem er tirsdag blevet varetægtsfængslet i en sag om afpresning.

Arkivfoto af Nørrebrogade. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Københavns Politi har tirsdag anholdt en 28-årig mand, der sigtes for at have afpresset personale i flere forretninger på Nørrebrogade i København.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Manden, der er medlem af en bande, er sigtet for i perioden 20. januar 2020 til 31. januar 2020 at have truet erhvervsdrivende til at betale såkaldte beskyttelsespenge.

- Københavns Politi fastholder fokus på sager om afpresning af forretninger, og med dagens fremstilling sender vi et kraftig signal til det kriminelle miljø om, at afpresning og trusler er helt uacceptabelt, siger Knud Hvass, vicepolitiinspektør og leder af Afdeling for organiseret kriminalitet i Københavns Politi, pressemeddelelsen.

 Det fremgår ikke af politiets pressemeddelelse, hvilken bandegruppering, den 28-årige er tilknyttet.

Læs også Nørrebro-restauratør blev afpresset og truet

Nægter sig skyldig

Den anholdte nægter sig skyldig. Han blev fremstillet i et grundlovsforhør tirsdag eftermiddag, hvor en dommer varetægtsfængslede ham i foreløbig 27 dage, skriver Københavns Politi på Twitter.

Politiets anklager begærede om lukkede døre til retsmødet af hensyn til den videre efterforskning, og Københavns Politi kan derfor ikke kommentere sagen yderligere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik