Bygningen er nedslidt: Beboere på Mændenes Hjem skal genhuses

Den nuværende bygning er nedslidt og i dårlig stand, og den skal derfor renoveres.

Fra oktober flytter 45 udsatte borgere ind på Solterrasserne i Valby, som omdannes til midlertidigt herberg. Her skal de bo, imens Mændenes Hjem på Vesterbro bliver renoveret.

Det skriver Valby Lokaludvalg.

Det er kun herbergspladser, der flytter til Valby. De øvrige tilbud Mændenes Hjem har, som stofindtagelsesrum, Cafe Dugnad, sundhedsrum, tøjudlevering, genbrugsbutik, fodterapeut-tilbud samt natcafeen for kvinder, bliver liggende på Vesterbro.

Renoveringen skal foregå fra efteråret 2020 til juni 2022. Genhusningen i Valby er forventet fra 1. oktober 2020 til juli 2022.

Årsagen til renoveringen skyldes, at bygningen, der i dag huser Mændenes Hjem på hjørnet af Istedgade og Lille Istedgade, er nedslidt og i dårlig stand.

Derfor er der behov for en renovering, så de udsatte mennesker, der har deres daglige gang, får nogle ordentlige og værdige rammer.

Det nedlagte plejehjem Solterrasserne på Johan Krohns Vej 8 i Valby er udvalgt til genhusningen, da værelserne i forbindelse med corona-krisen blev indrettet som omsorgspladser. De kan derfor inden for relativt kort tid omdannes til midlertidige herbergspladser.

Fuld bemanding flytter med

Beboerne på Mændenes Hjem er tunge stofbrugere, og de fleste vil stadig drage til Vesterbro for at få deres daglige indtag. På trods af det forventer man ikke, at stofscenen, hvor de kommer fra, flytter med. I stedet tror man, at beboerne kan få tiltrængt ro på deres tilværelse.

Mændenes Hjem flytter til Valby med fuld bemanding, og med en social vicevært. Den sociale vicevært vil gå i dialog med og sikre trygheden for naboer og lokale erhvervsdrivende og institutioner.

Der vil være døgnbemanding, og der ansættes frijobbere til at holde området omkring Solterrasserne pænt og ordentlig.

Der etableres indgang fra Johan Krohns Vej og Scharlingsvej, og beboernes uderum bliver skærmet helt af fra de omkringliggende grønne områder, institutioner og Vigerslev Allé skole.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere