Lyskryds ved Tivoli går i sort igen og igen - ingen ved, hvad der er galt

Et lyskryds i hjertet af København har siden midten af oktober været ramt af flere nedbrud og derfor skabt udfordringer i trafikken.

Trafiklysene i krydset Vesterbrogade/Bernstorffsgade i det centrale København har det seneste stykke tid drillet gevaldigt og ikke været særlig pålidelige overfor trafikanterne.

Igen og igen er lyssignalerne gået i sort, hvilket har medført, at trafikken flere gange fuldstændig er sandet til i det centrale kryds tæt på både Københavns Hovedbanegård og Tivoli.

Årsagen kendes ikke af de teknikkere, der forsøger at finde ud af, hvorfor signalerne holder op med at fungere.

- Vi ved ikke præcis, hvad der er galt, og vi har faktisk ikke fundet fejlen endnu, siden den er opstået, siger Mikkel Rosing-Schow, direktør i virksomheden Dynniq, som er med til at stå for lyssignalerne og kablerne i krydset.

Ifølge ham er der tre forskellige muligeder for fejl. Den ene ligger ude i kablerne, som der kan være et lille hul på eller være lidt vand i. Eller også er det hardwaren ude i krydset - altså selve kassen med rød, gul, grøn. Den sidste mulighed er softwaren - programmet, der styrer lyssignalerne.

Arbejder på højtryk

Første gang, man opdagede, at der var et problem i krydset, var den 19. oktober. Efterfølgende forsøgte man at opdatere softwaren, der styrer lyssignalet og også prøve at skifte tilbage til en ældre udgave. Ingen af delene viste sig dog at løse problemet.

- Der var meget, som tydede på, at det var en fejl i kablerne, og vi brugte meget energi i sidste uge på diverse målinger, men at uden at finde nogen fejl der, siger Mikkel Rosing-Schow til TV 2 Lorry.

SÅDAN ER REGLERNE

Mandag har man i stedet arbejdet på at fejlsøge i hardwaren i krydset. Dynniq har igennem hele forløbet været i i tæt kontakt med Københavns Kommune, og man har nu forhørt sig om tilladelse til at spærre hele krydset af for at lave en dybere fejlsøgning.

Indtil videre har undersøgelserne vist, at det ikke er på et bestemt tidspunkt af dagen, lyssignalet sætter ud.

Påvirker ikke andre fejl

TV 2 Lorry har mandag eftermiddag været ude at filme i krydset  Vesterbrogade/Bernstorffsgade, hvor lyssignalet igen var gået i sort. I den forbindelse kunne fotografen konstatere, at et lyssignal ved et fodgængerfelt lidt længere nede ad Vesterbrogade lige ud for Tivolis hovedindgang også havde nedbrud.

En fejl som Mikkel Rosing-Schow dog ikke er bekendt med.

- Jeg har ikke hørt om det før, og de vil undre mig meget, hvis der var en sammenhæng mellem de to steder, da vi tror, fejlen i Vesterbrogade/Bernstorffsgade er så specifik og ikke noget, som vil forplante sig til andre lyssignaler, siger han.

Hvornår trafiklysene atter kommer til at fungere uden afbrydelser, er uklart. Krydset er et af de centrale i København med Hovedbanegårdens busterminal tæt på og den intense trafik til og fra Ring 2 nede ved Kalvebod Brygge.

Er et lyssignal ude af drift, gælder reglerne om højrevigepligt. Mandag eftermiddag kunne TV 2 Lorrys fotograf konstatere, at både billister, cyklister og gående respekterede situationen, der ikke synet af kaos på nogen måde. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere