Lysfestival har vokseværk: Grøn lysakse leder publikum fra værk til værk

Julen varer lige til påske, men ind i mellem kommer Copenhagen Light festival på tredje år og lyser byen op i neonlys og æstetiske værker. Arrangører lover, at det bliver stort.

For kun tredje gang skruer Copenhagen Light Festival op for lyset i København, når julelysene er nedtaget og nytåret forbi.

Fra den 1. til 23. februar vil lysværker i alskens farver og konstruktioner pryde hovedstaden til lands og til vands.

Men i år er ambitionerne endnu større, og publikum kan forvente en flot lysoplevelse i Hovedstadens februarmørke, lover arrangørerne af lysfestivalen.

quote Byen er blevet bedre for cykler og vi har derfor også en cykelrute hvorfra man kan opleve de flotte lysværker. Det er forskellige oplevelser man vil møde alt efter om man sidder til vands, til fods eller på cykel

Jesper Kongshaug, lysdesigner og formand for Copenhagen Light Festival

Tivolis lysfest ’Vinter i Tivoli’ bliver afholdt i samme periode som Copenhagen Light Festival, og dermed bliver der rig mulighed for at opleve byen med nye øjne.

Nemmere at finde værker

Jesper Kongshaug, lysdesigner og formand for Copenhagen Light Festival, glæder sig til at lyse vintermørket op med nye spektakulære lysværker.

- Det bliver meget mere synligt i år på den måde, at festivalen som noget nyt bliver samlet om en akse, som skal guide til, hvor værkerne kan findes rundt i byen.

Aksen, som er festivalens symbol, hedder ’Green beam’ og i år kommer den til at lede folk derhen, hvor værkerne kan opleves.

Den grønne lysstråle går fra Tivoli, til Danhostel på Langebro og til Refshaleøen.

Den grønne akse, som skal vise ruten rundt til de mange lysværker.
Den grønne akse, som skal vise ruten rundt til de mange lysværker.
Foto: Copenhagen Light Festival

Siden 2018, hvor lysfestivalen for første gang kom til København, er interessen vokset, og festivalen fik enorm international medie-interesse. Derfor har der også været behov for at opruste og finpudse det iøjnefaldende projekt.

- Vi har allerede fået en del henvendelser fra folk, som gerne vil have guidede ture, så vi ved, at der kommer til at dukke mange op til februar, siger Jesper Kongshaug, og opfordrer folk til at vælge at se lysværkerne fra forskellige vinkler.

Børsen vil igen blive indhyllet i blå toner, og er centralt placeret i festivalens knudepunkt. Det er kunster, Catja Thystrup som har lavet værket.
Børsen vil igen blive indhyllet i blå toner, og er centralt placeret i festivalens knudepunkt. Det er kunster, Catja Thystrup som har lavet værket.
Foto: Mathias peter Christian VNR TV

- Byen er blevet bedre for cykler, og vi har derfor også en cykelrute, hvorfra man kan opleve de flotte lysværker. Det er forskellige oplevelser, man vil møde, alt efter om man sidder til vands, til fods eller på cykel, siger han til TV2 Lorry.

quote Det ville være synd at opridse noget særligt man skal se, for der er forskellige oplevelser alt efter om du ser værkerne fra vand eller til lands. Jeg kan bare sige at vi er gået all in denne gang

Jesper Kongshaug

Lysfestivalen har denne gang også fået fat i en række helt nye kunsterne, men kunstværker som ’The Wawe’, lystrekanten der lyste Ofelia Plads op sidste år, kan genopleves, dog med nyudviklet lys-og lysside.

Den imponerende lystrekant opstår igen med nyudviklet lys og lydside på Ofelia Plads
Den imponerende lystrekant opstår igen med nyudviklet lys og lydside på Ofelia Plads
Foto: Mathias Peter Christian v. Kongshaug Production

Også Børsens gamle vinduer kan igen ses helt oplyst i blå toner som spejler lyset i kanalen ved Christiansborg.

Netop kanalerne i byen vil festivalen forholde sig til og benytte sig meget mere af i den kommende festival.

- Mange taler om at København er en mørk by. Ved at reflektere lyset i vandet skabes der nogle helt unikke lysoplevelser for festivalgæsterne.

Hvis man ønsker at afholde arrangementer, der er forbundet med det prægtige lysshow, kan man allerede nu henvende sig til Copenhagen Light Festival, ligesom man også kan bestille guidede ture rundt i neonlysets skær.

Og de mange værker ved dette års festival giver anledning til at tage turen ad flere omgange, opfordrer Jesper Kongshaug.

- Det ville være synd at opridse noget særligt, man skal se, for der er forskellige oplevelser alt efter, om du ser værkerne fra vand eller til lands. Jeg kan bare sige, at vi er gået all in denne gang, lover Jesper Kongshaug.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere