Lukningstruet værested for unge er reddet i 11. time

Det så sort ud for den lille NGO-forening FISKEN på Vesterbro, som hjælper unge i abrejde. Men nu har et enigt udvalg valgt at bevilge penge, så foreningen kan køre videre i 2020.

Først vandt de Årets Frivilligpris, og kort tid efter blev de forbigået ved årets budgetforhandlinger, hvilket pludselig gjorde det sociale værested FISKEN på Vesterbro lukningstruet.

Samtidig blev de indstillet til dette års Kriminalpræventive Pris, som de vandt, og nu kan de gå på juleferie med ro i sindet. 

Værestedet FISKEN på Vesterbro har i løbet af det sidste år oplevet en rutchebanetur, som giver både sved på panden og sommerfugle i maven.

quote Det er rigtig vigtigt, at vi har nogle tilbud med fritidsjob til unge. Jeg tror, at det at man har en civilaktør, der laver det arbejde og den formidling, det kan noget, som vi ikke kan fra kommunen af.

Christopher Røhl Andersen, Rad. V. medl. Beksæftigelse- og integrationsudvalget København

Den lille NGO-forening, som gennem 34 år har taget udsatte unge under sine vinger ved blandt andet at hjælpe med at få og fastholde et fritidsjob, kan nu ånde lettet op. 

Efter at være blevet forbigået af Københavns Kommune i forbindelse med en ansøgning om et tilskud til at drive værestedet, har et enigt Beskæftigelses- og Integrationsudvalg nu valgt at støtte det historiske værested med 600.000 kroner i 2020.

Det er lige præcis det beløb, foreningens leder Ena Juhl står og mangler for at drive værestedet. 

Til TV 2 Lorry udtrykte hun i forbindelse med at have vundet den attraktive pris fra Det Kriminalpræventive Råd at:

"Det er en lidt paradoksal situation, og i stedet for mange millioner til brandslukningsarbejde, burde der investeres i langsigtede løsninger, når vi gang på gang bliver bekræftet i, at det, vi laver, virker."

Virker gør det ihvertfald, arbejdet med de unge, og bare i år har foreningen hjulpet 105 unge mellem 13-24 år til et fritidsjob. Dermed falder det tiltrængte tilskud i den grad på et tørt sted hos FISKEN.

- Det er vi meget, meget glade for. For det betyder, at vi kan fortsætte med at arbejde med at give håndholdt rådgivning og vejledning til de mange unge, der hvert år opsøger os, udtaler Ena Juhl til TV 2 Lorry.

Også Christopher Røhl Andersen (RV), der er medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i København, er lettet over, at foreningen kan fortsætte med deres arbejde med de unge.

- Det er rigtig vigtigt, at vi har nogle tilbud med fritidsjob til unge. Jeg tror, at det, at man har en civilaktør, der laver det arbejde og den formidling, kan noget, som vi ikke kan fra kommunen af, siger han til TV 2 Lorry.

quote Der er et par sten, der er faldet fra hjertet her op til jul, det er helt sikkert.

Ena Juhl, leder af FISKEN

Pengene til FISKEN er fundet ved at nedskalere på enkelte integrationsinitiativer, som ifølge Christopher Røhl Andersen, ikke haft den forventede effekt.

- Vi har efter et år med nogle forskellige integrationsinitiativer kunne se, at der ikke har været lige så stor opbakning, og derfor var et naturligt at evaluere på dem, og finde nogle af pengene derfra og rykke ind på noget, som vi ved hjælper, siger han og fastslår vigtigheden i arbejdet med de unge ude i organisationerne:

- Vi skal have de unge væk fra kantstenen og ind bag kassen. Det har de civile organisationer vist de kan, og det ville være en skam at tabe deres indsats på gulvet, pointerer Christopher Røhl Andersen.

Fakta om FISKEN

Og selvom juleaften først er imorgen, er julegaven fra Københavns Kommune blevet modtaget med stor glæde hos FISKEN.

- Der er et par sten der er faldet fra hjertet her op til jul, det er helt sikkert, fortæller en lettet Ena Juhl.

Se TV 2 Lorrys indslag efter at foreningen har fået bevilget tilskud herunder.

Se indslag fra 22. december om FISKENs redning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere