Lukker skaterbane og legeplads i København: Find nye og øde yndlingssteder, lyder opfordring

Københavns Kommune appellerer hovedstadens borgere til at huske at holde afstand udendørs i påsken. Flere steder i byen er cykel- og fodgængertrafikken omlagt.

Påsken ser ud til at byde på masser af soltimer, og det lokker naturligvis i mange at komme ud og nyde vejret udendørs. 

Ifølge Københavns Kommune har der været en flot opbakning til at holde afstand til hinanden for at undgå smittespredning, men der har været eksempler på, at for mange mennesker på samme tid har opholdt i parker, på legepladser og grønne områder. Nogle af stederne er blevet spærret af - det gælder Trafiklegepladsen og skaterbanen i Fælledparken. 

quote  - Vi vil gerne appellere til københavnerne om at undgå steder med mange mennesker og gå på opdagelse efter nye mere øde yndlingssteder i byen.

Jakob Hjuler Tamsmark, enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune

Kommunen opfordrer nu til, at man tænker sig om og tænker alternativt, når man skal udenfor i påsken, så folk fortsat holder den anbefalede afstand. 

- De fleste københavnere bakker op om at undgå smittespredning og holder afstand, men der har desværre også været eksempler på, at vi har været nødt til at afspærre steder, fordi man ikke har holdt den fornødne afstand. Lige nu tyder prognoserne på en forholdsvis kølig påske, men alligevel vil vi gerne appellere til københavnerne om at undgå steder med mange mennesker og gå på opdagelse efter nye mere øde yndlingssteder i byen, siger Jakob Hjuler Tamsmark, enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune i en pressemeddelelse. 

Mange københavnske skoler har for eksempel legepladser, som man må bruge, når skolerne har lukket. Derudover har Københavns Havn 42 kilometer bolværk, man kan gå på opdagelse langs. Det vil også afhjælpe presset på Amager Strandpark, hvor der har været tendens til sammenstimling de seneste dage.

Initiativer til at holde afstand

Flere steder i hovedstadskommunen er der indført initiativer, der skal gøre det nemmere at holde afstand. 

Her er der foretaget initiativer, der skal gøre det lettere at holde afstand.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

def_thumb,50_percent

playFredensborgs høje smittetal overrasker borgmester - nu får kommunens strategi kritik af virolog

20210217-140125-L-1920x1280we

Skoleelever i Ishøj skal fortsat blive hjemme

5987

Fredensborg Kommune har et af landets højeste smittetal - men smitten fordeler sig helt skævt

Coronavaccination

93 procent af alle plejehjemsbeboere er vaccineret i Region Hovedstaden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere