Lukker skaterbane og legeplads i København: Find nye og øde yndlingssteder, lyder opfordring

Københavns Kommune appellerer hovedstadens borgere til at huske at holde afstand udendørs i påsken. Flere steder i byen er cykel- og fodgængertrafikken omlagt.

Foto: Philip Davali - Ritzau Scanpix

Påsken ser ud til at byde på masser af soltimer, og det lokker naturligvis i mange at komme ud og nyde vejret udendørs. 

Ifølge Københavns Kommune har der været en flot opbakning til at holde afstand til hinanden for at undgå smittespredning, men der har været eksempler på, at for mange mennesker på samme tid har opholdt i parker, på legepladser og grønne områder. Nogle af stederne er blevet spærret af - det gælder Trafiklegepladsen og skaterbanen i Fælledparken. 

Læs også Ny corona-regel i København: Gåtur om søerne bliver ensrettet

 - Vi vil gerne appellere til københavnerne om at undgå steder med mange mennesker og gå på opdagelse efter nye mere øde yndlingssteder i byen.

Jakob Hjuler Tamsmark, enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune

Kommunen opfordrer nu til, at man tænker sig om og tænker alternativt, når man skal udenfor i påsken, så folk fortsat holder den anbefalede afstand. 

- De fleste københavnere bakker op om at undgå smittespredning og holder afstand, men der har desværre også været eksempler på, at vi har været nødt til at afspærre steder, fordi man ikke har holdt den fornødne afstand. Lige nu tyder prognoserne på en forholdsvis kølig påske, men alligevel vil vi gerne appellere til københavnerne om at undgå steder med mange mennesker og gå på opdagelse efter nye mere øde yndlingssteder i byen, siger Jakob Hjuler Tamsmark, enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune i en pressemeddelelse. 

Læs også Massevis samlede sig i skov, på havn og ved slot - politiet roser danskerne

Mange københavnske skoler har for eksempel legepladser, som man må bruge, når skolerne har lukket. Derudover har Københavns Havn 42 kilometer bolværk, man kan gå på opdagelse langs. Det vil også afhjælpe presset på Amager Strandpark, hvor der har været tendens til sammenstimling de seneste dage.

Initiativer til at holde afstand

Flere steder i hovedstadskommunen er der indført initiativer, der skal gøre det nemmere at holde afstand. 

Her er der foretaget initiativer, der skal gøre det lettere at holde afstand.

Søerne: Turen rundt om Søerne er blevet ensrettet og løbere opfordres til at finde en anden og mindre befærdet rute.

 

Christianshavns Vold: Nogle af stierne er ensrettede. 

 

Damhussøen: Forbud mod at cykle visse steder, så fodgængerne ikke presser sig sammen for at undgå cyklerne, og generelt en mere klar opdeling af fodgænger- og cykeltrafik. 

 

Amager Strand: Broerne til og fra Amager Strand er blevet opdelt på midten, og der opfordres til at holde til højre. Derudover er der indført et generelt cykelforbud i Amager Strandpark.

 

Ved Søerne, Amager Strandpark og ved Damhussøen er københavnske p-vagter på plads, hvor de skal vejlede borgerne om ændringerne. 

 

Kilde: Teknik - og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik