Louise og Daniel stod alene efter datters død – nu skal deres forslag i Folketinget

På rekordtid har et borgerforslag fra et forældrepar i sorg, der følte sig efterladt af systemet efter datterens tragiske død, nået den magiske grænse på 50.000 underskrifter.

TV 2 Lorry ruller hele historien om parrets tragiske hændelse og deres følelse af at stå efterladt alene i sorg ud senere i dag. Følg med på vores hjemmeside.

Folketingets politikere kan nu tage stilling til, om hjælpen til forældre, der mister et spædbarn, skal samles hos sundhedsplejersker.

I efterdønningerne fra en traumatisk familietragedie oprettede københavnerparret Louise Holm Jacobsen og Daniel Hugo Sørensen i søndags et borgerforslag om dette via Folketingets hjemmeside

På lidt over 48 timer har det forslag fået opbakning i form af underskrifter fra flere end de 50.000, der kræves for at komme på politikernes dagsorden.

Parrets borgerforslag kommer, efter de i efteråret sidste år blev ramt af det værste, der kan overgå et nybagt forældrepar. Deres otte måneder gamle datter, Eira, døde i sin seng efter en tragisk ulykke.

Siden oplevede parret og i særlig grad Louise, at systemet ikke tog sig af dem efter tabet af deres datter.

- Vi er stadig meget i chok over det. Der er så mange mennesker, der har valgt at skrive under og har haft deres NemID fremme. Det er helt vanvittigt. Det er vigtigt. Det er vi glade for, siger Louise Holm Jacobsen til TV 2 Lorry.

Borgerforslaget handler primært om at samle krisehjælp til sørgende, nybagte forældre hos sundhedsplejersker.

Det indeholder en række tiltag. Blandt andet efteruddannelse til sundhedsplejersker i praktisk og relevant hjælp til forældre i sorg og chok. Samtidig vil forslaget pålægge sundhedsplejersker at opsøge de sørgende forældre og hjælpe dem med en række opgaver som for eksempel kontakt til krisepsykolog.

Netop dette manglende Louise og Daniel, da de mistede deres datter.

- Det kan ikke være den sørgendes opgave at tage kontakt. Det er der nogen, der skal gøre for en, siger Louise Holm Jacobsen.

Hun håber, at forslaget nu kan få opbakning fra politiske partier, når sagen skal foreligges Folketingets medlemmer.

- Vi vil jo gerne gøre, hvad vi kan, for at følge forslaget helt til dørs, men vi er også i en sorgproces stadig, supplerer partneren Daniel Hugo Sørensen.

- Det er sådan en stærk sag, der handler om kærlighed til vores medmennesker, så jeg kan ikke forestille mig, der er nogen inde på Christiansborg, der ikke vil det, siger han.

Ved udgivelsestidspunktet har forslaget opbakning fra flere end 59.000 underskrivere.

Det betyder, at forslaget nu kan blive fremsat for Folketinget. 

Siden borgerforslag blev gjort til en mulighed i 2018, er ti forslag havnet på politikernes bord. Bliver Louise og Daniels forslag taget op, vil det være det ellevte af slagsen.

Indtil videre er ni blevet behandlet, hvoraf to har fået opbakning og er blevet til lovgivning.

Første var borgerforslaget “Dansk klimalov nu”, der blev vedtaget i foråret 2020, og senere samme år fik forslaget om retten til seks måneders sorgorlov for forældre, der mister børn under 18 år også opbakning.

Selvom forslaget har rundet 50.000, kan man fortsat skrive under på det flere måneder endnu, indtil det fremsættes for politikerne.

Hvad er et borgerforslag?

Borgerforslag er et initiativ, som giver borgerne mulighed for at tilkendegive ønsker til ændringer i samfundet.


Et borgerforslag stilles via borgerforslag.dk.


Hvis det opnår de 50.000 nødvendige støttere, skal partierne i Folketinget tage stilling til, hvem der vil fremsætte forslaget som et konkret beslutningsforslag. Forslaget bliver altså ikke automatisk fremsat i Folketinget, når det har opnået 50.000 støttere.


Hvis borgerforslaget fremsættes i Folketinget, vil det gennemgå samme behandlingsproces som almindelige beslutningsforslag.


Hvis borgerforslaget fremsættes i Folketinget, vil det gennemgå samme behandlingsproces som almindelige beslutningsforslag.



Kilde: Folketingets hjemmeside


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik