Lokale føler sig som gidsler i boldbanestrid: ”I lytter ikke til os”

Striden om en ny boldbane i Nørrebroparken tager endnu en drejning. Nu retter lokale borgere en skarp kritik af lokalpolitikeres udtalelser til TV 2 Lorry.

Skørt og helt uforståeligt, lød det både fra Venstres Jens-Kristian Lütken og Socialdemokraternes Jonas Bjørn Jensen, da Danmarks Naturfredningsforening i sidste uge benyttede en særlig klageret til at bremse opførelsen af en ny fodboldbane i Nørrebroparken på Nørrebro.

Men det er hverken skørt eller uforståeligt, lyder det nu fra lokale på Nørrebro. Tværtimod føler borgerne sig taget som gidsler i et politisk spil, de ikke vil være en del af.

- Vi er aldrig blevet inddraget i dialog, og jeg forstår ikke, vi aldrig er blevet spurgt. Man kan godt forstå, at politikerne siger, som de gør midt i en valgkamp, men hvis de regnede lidt på det, så ville det nok være klogt at gå i dialog med os. Vi er mange, der er imod det her, siger Jessica Larsen til TV 2 Lorry.

Hun er både forperson for Gårdlauget af 2003, der repræsenterer 190 lokale lejligheder. Og så er hun også repræsentant for en gruppe imod flere kunstgræsbaner i Nørrebroparken.

quote Vi er meget trætte af, der ikke er nogen, der lytter til os, som bor her.

Iben Keller, nabo til Nørrebroparken og med i Foreningen af naboer til Nørrebroparken

Og det er ikke fordi, hun ikke gerne vil have flere boldbaner på Nørrebro. Tværtimod. Hun vil bare gerne værne om de få tilbageværende kvadratmeter grønne områder, der er på Nørrebro.

- Det er en rigtig god idé med en boldbane. Problemet er bare, at man inddrager Nørrebroparken. Det er det sidste område på Nørrebro, der ikke er formålsbestemt, hvor man bare har en græsplæne, man som borger kan bruge til en masse forskelligt, siger hun.

Sådan har Iben Keller det også. Hun er nabo til Nørrebroparken, hvor både hun og flere generationer i familien har brugt parken som grønt åndehul.

Ingen politikere lytter til os

- Nørrebro er et af de steder i landet med allerfærrest grønne kvadratmeter. Vi kan ikke se meningen med, at der skal fjernes mange af dem for en ny boldbane, som kunne være andre steder, siger Iben Keller til TV 2 Lorry.

Hun uddyber, at man efter mange år med metrobyggeri omkring Nørrebroparken fra politisk side var blevet lovet en reetablering af parken, som hun peger på, alle politikere er ligeglade med nu.

- Vi er meget trætte af, der ikke er nogen, der lytter til os, som bor her. Vi har længe uden held forsøgt dialog med politikerne, siger Iben Keller til TV 2 Lorry. 

Skæbne op til klagenævn

Derfor håber hun, at Danmarks Naturfredningsforening får medhold i sin særlige klage, når den skal behandles.

Men hun håber også samtidig, der bliver etableret flere boldbaner andre steder på Nørrebro, hvor hun peger på Vingelodden og området mod Bispebjerg som mulige placeringer.

- Jeg håber, vi får lov til at beholde et så dejligt åndehul som Nørrebroparken, og så håber jeg, de unge får en ny boldbane et andet sted, siger hun.

Den endelige beslutning om Nørrebroparkens skæbne og en ny boldbane netop her kommer an på Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse, når de skal behandle klagen fra Danmarks Naturfredningsforening.