Lauritz´ mor arrangerede demo mod vold: Nu er den aflyst

En demonstration som følge af flere voldelige umotiverede overfald i det københavnske natteliv er blevet udsat på ubestemt tid.

Karina Wind og hendes søn Lauritz Lindboe Wind. Foto: Niels Knuth Winterfeldt / TV 2 Lorry

En demonstration mod vold den 11. marts på Christiansborg Slotsplads i København er blevet aflyst på grund af frygt for smitte af coronavirus blandt deltagerne.

Det skriver arrangørerne på Facebook.

Som vi på det seneste har fortalt på TV 2 Lorry, er en af arrangørerne bag demonstrationen Karina Wind, hvis 19-årige søn, Lauritz Lauritz Lindboe Wind, natten til lørdag den 22. februar blev udsat for et groft overfald i Gothersgade i det indre Købehavn.

Læs også Mor til voldsoffer blæste til demonstration mod vold i nattelivet – nu er datoen klar

Udover Karina Wind er også Mads Anker Højlund med til arrangere demonstrationen. Hans søn Martin August Højlund har for nylig ligeledes været udsat for et groft overfald i nattelivet.

På vej hjem fra en bytur tidligt søndag morgen den 16. februar, blev han på Nørrebrogade udsat for både slag og knivstik.

Karina Wind bekræfter, at det stadig er planen, at gennemføre demonstrationen, når myndighederne vurderer, at det igen er sikkert at færdes i større forsamlinger.

Følger myndigheders opfordring

Statsminister Mette Frederiksen sagde fredag på et pressemøde, at på grund af frygten for coronavirus opfordrer de danske myndigheder at man aflyser alle arrangementer med over 1000 mennesker.

Læs også Mette Frederiksen opfordrer alle til at aflyse eller udskyde større arrangementer

Det kommer til at gælde til slutningen af marts, men kan blive yderligere forlænget.

- Ingen af os skal gå i panik i den her situation. Men vi skal handle. Hellere tidligt end for sent, sagde Mette Frederiksen.

Opfordringen fik blandt andet betydning for Dansk Melodi Grand Prix, der blev afholdt lørdag i Royal Arena uden publikum. Det samme var tilfældet med fredagens X Factor show.

Læs også Corona får Det Kongelige Teater til at sætte publikum på hvert andet sæde

Weekendens fodboldkampe i Superligaen var ligeledes for tomme tribuner. I Lorryland havde det betydnig for kampene i Parken mellem FC København og AC Horsens og på Right to Dream Park mellem FC Nordsjælland og Brøndby.

Herunder kan du læse, hvilke arrangementer der aflyses eller udskydes på grund af corona-udmeldingen fra de de danske myndigheder.

Aflyste arrangementer:

 • Udsolgte koncerter på spillestedet Store Vega, der kan rumme 1500 gæster, vil som udgangspunkt ikke blive gennemføret. ​​​

 

 • Alle stævner og idrætsarrangementer under DGI med over 1.000 deltagere bliver aflyst. Det rammer blandt andet gymnastikstævnet Forårsdage i Roskildehallerne i weekenden, hvor der ifølge sn.dk skulle være omkring 10.000 deltagere.

 

 • Roskilde Handi-Festival, der skulle holdes den 11. marts aflyses, da der ville komme over 1000 handicappede, som udgør en udsat gruppe. 

 

 • KVINFOs fest i Vega den 8. marts i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag er aflyst.

 

 • Orkesterfestivalen for 1.500 børn og unge musicerende lørdag og søndag i DR's Koncerthuset i denne weekend er blevet aflyst.

 

 • Gymnastikopvisningen GymHelsinge til afholdelse lørdag den 7. marts aflyses.

 

 • Den landsomspædende klimastrejke FridaysForFuture, som skulle have fundet sted blandt andet i København den 13. marts, er aflyst.

 

 • Helsingør Kommunes krisestab besluttet at aflyse Helsingør Loppetorv, der skulle have været afholdt i weekenden i værftshallerne.

 

 • Demonstrationen mod meningsløs vold i nattelivet af gruppen Voldens Bagside er aflyst og ventes flyttet til en ny dato.

Udskudte arrangementer:

 • De planlagte grundlovsceremonier i landets kommuner, hvor nye statsborgere officelt tildeles et statsborgerskab i en håndtryksseance, udskydes.

 

 • Seniorfest 2020, der skulle have været afholdt i morgen lørdag i Herlev Hallerne, udskydes til et ikke nærmere defineret tidspunkt. 

 

 • Nordic Meetings & Events Expo i Forum, der skulle afholdes den 25. og 26. marts, udskydes til den 2. og 3. september.

 

 • Sangerinden Lis Sørensen skulle denne weekend have spillet på Portalen i Greve, hvor Poul Krebs, Kristian Jørgensens All Stars og Rosa fra Rouladegade også figurerede på plakaten. Koncerterne bliver gennemført på et senere tidspunkt.

 

 • Ræson Vidensfestival 2020, der skulle have fundet sted på lørdag 14. marts i Imperialbiografen ved Vesterport Station, er udskudt. Arrangørerne leder efter en ny dato.

 

 • Koncerten med den britiske sanger King Krule i K.B. Hallen 7. marts bliver udskudt til september med nyt spillested fordelt over to dage. De udskudte shows kommer til at finde sted 3. og 4. september i VEGA i stedet for. 

Afholdes med begrænset antal mennesker:

 • TV2-programmet "X-Factor" blev fredag aften afholdt uden tilskuere.

 

 • Dansk melodigrandprix lørdag 7. marts i Royal Arena bliver afholdt uden tilskuere.

 

 • Alle kampe i Superligaen og Nordicbetligaen i den kommende runde - fredag til mandag - bliver afholdt uden tilskuere.

 

 • FC København vil desuden spille sin kamp i Europa League 12. marts mod Istanbul Basaksehir uden tilskuere i Parken.

 

 • Ishockeyligaens grundspil færdigspilles uden tilskuere.

 

 • Det Kongelige Teater vil kun sælge hver anden billet til sine forestillinger resten af marts.

 

 • P8 Jazz Alive 2020 One Night Only i DR Koncerthuset fredag 6. marts bliver afholdt uden publikum.

 

 • Statens Museum for Kunst har besluttet, at der maksimalt vil blive lukket 900 personer ind på museet ad gangen.

 

 • Cykelmessen Copenhagen Bike Show, der afholdes den 14. og 15. marts, har refunderet alle billetter og i stedet uddelt gratis adgang til maks 600 personer ad gangen.

Se også vores liveblog fra fredag, hvor arrangementer lod sig aflyse én for én.

Overblik

Arrangementer på over 1.000 mennesker bør aflyses, lyder fra statsministeren

Livedækning afsluttet06. mar 23:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik