Lauritz´ mor arrangerede demo mod vold: Nu er den aflyst

En demonstration som følge af flere voldelige umotiverede overfald i det københavnske natteliv er blevet udsat på ubestemt tid.

En demonstration mod vold den 11. marts på Christiansborg Slotsplads i København er blevet aflyst på grund af frygt for smitte af coronavirus blandt deltagerne.

Det skriver arrangørerne på Facebook.

Som vi på det seneste har fortalt på TV 2 Lorry, er en af arrangørerne bag demonstrationen Karina Wind, hvis 19-årige søn, Lauritz Lauritz Lindboe Wind, natten til lørdag den 22. februar blev udsat for et groft overfald i Gothersgade i det indre Købehavn.

Udover Karina Wind er også Mads Anker Højlund med til arrangere demonstrationen. Hans søn Martin August Højlund har for nylig ligeledes været udsat for et groft overfald i nattelivet.

På vej hjem fra en bytur tidligt søndag morgen den 16. februar, blev han på Nørrebrogade udsat for både slag og knivstik.

Karina Wind bekræfter, at det stadig er planen, at gennemføre demonstrationen, når myndighederne vurderer, at det igen er sikkert at færdes i større forsamlinger.

Følger myndigheders opfordring

Statsminister Mette Frederiksen sagde fredag på et pressemøde, at på grund af frygten for coronavirus opfordrer de danske myndigheder at man aflyser alle arrangementer med over 1000 mennesker.

Det kommer til at gælde til slutningen af marts, men kan blive yderligere forlænget.

- Ingen af os skal gå i panik i den her situation. Men vi skal handle. Hellere tidligt end for sent, sagde Mette Frederiksen.

Opfordringen fik blandt andet betydning for Dansk Melodi Grand Prix, der blev afholdt lørdag i Royal Arena uden publikum. Det samme var tilfældet med fredagens X Factor show.

Weekendens fodboldkampe i Superligaen var ligeledes for tomme tribuner. I Lorryland havde det betydnig for kampene i Parken mellem FC København og AC Horsens og på Right to Dream Park mellem FC Nordsjælland og Brøndby.

Herunder kan du læse, hvilke arrangementer der aflyses eller udskydes på grund af corona-udmeldingen fra de de danske myndigheder.

Aflyste arrangementer:

Udskudte arrangementer:

Afholdes med begrænset antal mennesker:

Se også vores liveblog fra fredag, hvor arrangementer lod sig aflyse én for én.