Laura er hormonhvisker og cyklusnørd: "Vi skal bruge vores cyklus strategisk"

01:56

Den 28. maj er det international menstruationsdag.

Og det vil Laura Grubb, der beskriver sig selv som cyklusnørd og hormonhvisker, gerne udnytte til at opfordre kvinder – og mænd for den sags skyld – til at sætte menstruationscyklussen på dagsordenen:

- Der er rigtig mange, der ser menstruation som en negativ ting. Den bliver kaldt for ”Mit lort” eller ”Forbandelsen”. Jeg vil gerne have, at vi vender det lidt på hovedet og ser, at den faktisk kan styrke os som kvinder, fortæller hun.

Laura Grubb begyndte for fem år siden at leve efter sin kvindelige cyklus. Og har lige siden undervist kvinder i, hvordan de kan bruge deres cyklus strategisk til at forbedre deres liv:

- Det er for eksempel en god idé, hvis du skal søge et job, at du gør det omkring din ægløsning. Der vil du ofte være mere charmerende, fordi de her hormoner gør dig mere attraktiv for dine omgivelser, forklarer hun.

- Når vi får det her ’lifehack’ til vores krop, kan vi begynde at bruge det til vores fordel. Og så bliver det meget nemmere og sjovere at være kvinde.
 

Sådan ser de fire faser i cyklussen ud

 1. Menstruation

  Under menstruationen er alle hormoner på deres laveste niveau. Du kan opleve en følelse af træthed og behov for ro.
   
 2. Åbning
  I slutningen af menstruationen og lige efter begynder østrogen at stige, og det kan booste dit humør. Du bliver også bedre til at få nye ideer og brainstorme.
   
 3. Ægløsning​​​​​
  Ved ægløsning peaker østrogen, og her kommer testosteron også på banen. Begge hormoner får dig til at føle dig mere attraktiv. Derfor er det et godt tidspunkt at være mere social eller gå på en date, for du har masser af charme og en naturlig trang til at være sammen med andre.
   
 4. Nesting
  Lige efter ægløsning falder niveauet af østrogen og testosteron. Nu kommer progesteron på banen, som både gør dig mere indadvendt. Det er et godt tidspunkt at mærke efter, om der er noget i dit liv, som ikke fungerer.

Du kan læse mere om Laura Grubb og hendes cyklusguide lige her.

Se mere