Lars Weiss slår fast: Jeg går ikke efter at blive overborgmester permanent

Forud for første møde i Borgerrepræsentationen som overborgmester slog Lars Weiss fast, at han blot har borgmesterkæden til låns. Ved mødet blev Susan Hedlund udpeget som ny gruppeformand for S.

Lars Weiss (S) bliver med garanti ikke overborgmester i Københavns Kommune efter kommunalvalget i november næste år. 

Den tidligere gruppeformand for Socialdemokratiet i Københavns Borgerrepræsentation afløste tidligere på måneden Frank Jensen (S) som overborgmester, der trak sig fra posten efter flere krænkelsessager. 

Men torsdag aften slog Lars Weiss over for TV 2 Lorry fast, at han ikke går efter at blive Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget i 2021 - og dermed have mulighed for at blive permanent overborgmester. 

- Det har jeg ingen planer om overhovedet, siger Lars Weiss.

quote Det har aldrig været min ambition at blive overborgmester

Lars Weiss (S), overborgmester

Hvorfor ikke?

- Det har aldrig været min ambition at blive overborgmester. Nu er jeg blevet kastet ud i det, og jeg går til det med krum hals, men jeg har ikke en ambition om at være overborgmester, siger Lars Weiss. 

Ny gruppeformand

Da det den 21. oktober kom frem, at Lars Weiss ville gå efter at blive siddende som overborgmester frem til kommunalvalget blev han af flere medier spurgt, om han også ville være overborgmester permanent. 

Det gav han forskelligartede svar på. Til Politiken sagde han både, at han “på ingen måde havde forholdt sig til det” og “jeg har ingen planer om at stille op. Det er slet ikke aktuelt nu.”

Til Berlingske sagde han: 

- Jeg synes, at den bane der ligger nu på et år, når man står over for en opgave med at skulle sætte sig i overborgmesterstolen, er meget lang. Og det andet, det har jeg overhovedet ikke forholdt mig til. Og det er en helt anden proces.

Men nu afviser han altså kategorisk alle tanker om at blive overborgmester efter valget i november næste år. 

I stedet kunne han torsdag aften koncentrere sig om at skulle lede sit første møde i Københavns Borgerrepræsentation som overborgmester. 

Her blev hans afløser til gruppeformandsposten i Socialdemokratiet også formelt overdraget til den erfarne Susan Hedlund, der indtil nu har været gruppenæstformand. 

- Jeg glæder mig enormt meget til arbejdet, siger Susan Hedlund til TV 2 Lorry. 

En anden følelse

Inden mødets start måtte Lars Weiss sande, at han kom til at gå ind til kollegerne med en lidt anderledes følelse end normalt. 

- Jeg plejer at være gruppeformand for Socialdemokratiet og have fuldstændigt styr på, hvordan alle sager lander. Det har jeg ikke på samme måde nu. Så at skulle gå ind og lede mødet og styre debatten uden at have siddet og nørklet med forslagene, inden vi går ind, det er anderledes, sagde Lars Weiss torsdag aften. 

Indtil videre er der to kandidater til posten som Socialdemokratiets spidskandidat i København:

Sophie Hæstorp Andersen (S), formand for Region Hovedstaden, og Mette Reissmann, der både er tidligere folketingsmedlem for Socialdemokratiet og tidligere medlem af Borgerrepræsentationen i København og desuden er kendt fra TV3-programmet "Luksusfælden".

Håbefulde kandidater til overborgmesterposten i København skal melde sig senest den 8. november 2020.