Lange køer ved flere testcentre: "Vi forventer at have en travl dag foran os"

Fredag morgen er der kø ved flere kvikteststeder rundt i København. Copenhagen Medical forventer rekordtravl fredag.

Fredag morgen og formiddag må københavnerne væbne sig med ekstra tålmodighed, hvis de skal have taget en coronatest.

Således er der kø ved flere testcentre, der udbyder hurtigtest i København.

Det gælder blandt andet ved drive-in-testcentret i Bella Centeret i Ørestad.

TV 2 Lorrys journalist, der var ved centeret omkring klokken 06.15, fortæller, at bilkøen på daværende tidspunkt strakte sig ned forbi Cabinn Metro-hotel.

quote Det kan godt være, at der er lang kø. Men køerne flytter sig også hurtigt, fordi vi har så mange mennesker på vagt

Trine Baadsgaard, talsperson for Copenhagen Medical

Ifølge Copenhagen Medical, der driver de fleste af hurtigteststederne for regionen, er ventetiden ved netop Bella Centeret klokken 08.30 mellem 15 og 30 minutter.

Flere morgenfriske borgere end forventet

Trine Baadsgaard, der er talsperson for Copenhagen Medical, bekræfter, at der har været og er kø ved flere af testcentrene.

- I dag er folk tidligere på færder, end de plejer at være. Mellem 06.00 og 07.00 plejer, der ikke at ske så meget, men det har der gjort i dag.

- Så hvis man har set tomme båse, så er det på baggrund af historisk data, hvorfra vi ved, at der ikke plejer at være så mange. I Forum har der for eksempel kun været 20 båse åbent, men nu her klokken 07.00, der møder flere ind, så vi har 60 båse åbent, siger hun.

Fem gode råd: Sådan undgår du lang kø ved testcentrene

Klokken 08.30 er køen ved både Forum, Zoo og Fælleshuset på Frederiksberg estimeret til mere end 30 minutter.

Andre steder i byen ved eksempelvis Fælledparken, DGI Byen og Frederiksberg Rådhus er der klokken 08.30 ikke nogen kø ifølge Copenhagen Medical.

Forventer travl fredag

Allerede torsdag havde de rekordtravlt hos Copenhagen Medical.

- Vi havde 122.000 gennem i går i vores centre. Det er en rekord og godt 10.000 over vores seneste rekord, som vi havde. Så det er nogle meget travle dage, vi har.

Med torsdagens yderligere genåbning af Danmark blev coronapsset adgangsbillet til blandt andet en tur i fitnesscentret og biografen.

Det i kombination med udsigten til weekend er formentlig årsagen til, at der både torsdag og i øjeblikket er ekstra travlt, og det forventer Trine Baadsgaard, at der vil være fredagen igennem.

- Vi forventer at have en travl dag med knald på foran os, siger Trine Baadsgaard

- Alle podebokser bliver udnyttet, og alle medarbejdere er på arbejde. Så det kan godt være, at der er lang kø. Men køerne flytter sig også hurtigt, fordi vi har så mange mennesker på vagt.

Copenhagen Medicals hjemmeside kan borgere se vejledende ventetider ved de forskellige centre.

Efter vedvarende trafikgener og naboklager bad Region Hovedstadens Akutberedskab torsdag Copenhagen Medical om at lukke drive-in sporet i Bella Centeret. Se eller gense indslaget nedenfor.

Kort nyt