Landsholdet rasede: Nu lægger FCK særligt græstæppe til storkamp og EM

En ny type græstæppe i Parken skal være på plads, inden FCK møder Celtic i Europa League. 

Brunsværen - kunne man fristes til at kalde underlaget på Danmarks nationalarena, Telia Parken, på Østerbro i København. 

For her er de grønne græsstrå flere steder erstattet af brune jordpletter.  

Men det bliver der inden længe lavet om på, for i løbet af den næste måneds tid vil der blive lagt et såkaldt hybridgræstæppe i Parken.

Det oplyser FCK i en pressemeddelelse. 

Det er den eksterne ekspertgruppe STRI, der ifølge FCK også rådgiver UEFA om baneforhold, der har foreslået klubben at købe en syet hybridbane.

Den skal “sikre en større stabilitet i banens kvalitet og slidstyrke,” oplyser Daniel Rommedahl, der er Director of Football Operations and International affairs i FCK.

- Vi har forhørt os hos de førende eksperter på området i verden, og meldingen er, at vi allerede gør rigtigt mange ting rigtigt og godt, men at vores bane har ekstremt vanskelige forhold, når alle parametre regnes ind, siger Daniel Rommedahl.

Presseafdelingen i FCK oplyser til TV 2 Lorry, at hybridbanen vil ligne den almindelige bane. Hvis den ikke har den ønskede effekt, vil den blive skiftet, men det er forventningen og håbet, at hybridgræstæppet skal bruges til forårets kampe for FCK og også til EM i Parken til sommer, oplyser presseafdelingen. 

Banen skal i første omgang være klar til Europa League-braget mod skotske Celtic 20. februar. 

Svære forhold

Neil Rodger, Design Consultant ved STRI oplyser i pressemeddelelsen fra FCK, at det efter længere tids granskning af banen i Parken står klart, at flere forhold gør det til “en stor udfordring at holde banens kvalitet på den standard, klubben ønsker:”

  • Vejrforhold med lave temperaturer
  • Omgivelser med arkitektur på stadion, der mindsker lysmængden

  • Mange kampe og træninger 

Græstæppe blev sablet ned af landsholdet

Parkens græsunderlag var genstand for heftig kritik, da landsholdet i Parken vandt 6-0 over Gibraltar på en tydeligt ujævn bane den 15. november. 

Landstræner Åge Hareide sagde blandt andet, at bolden hoppede og dansede, mens Kasper Schmeichel kaldte det for en af de dårligste baner, han havde spillet på i Parken. Landsholdsstjernen Christian Eriksen udtalte at “det vil være lidt flovt, hvis den er sådan til EM.” 

Artiklen fortsætter efter fotoet...

Christian Gytkjær scorede for Danmark hjemme mod Gibraltar i Parken.
Christian Gytkjær scorede for Danmark hjemme mod Gibraltar i Parken.
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Lørdag spillede FCK træningskamp mod svenske Halmstad i Parken. Kampen blev streamet live på FCK's Facebook-side, og her kunne man se FCK vinde 2-0 på en stærkt medtaget grønsvær.

Presseafdelingen i FCK oplyser, at banen i Parken ser ud som den gør nu, fordi holdet har trænet på den i hele januar. Derfor kan det nuværende underlag ikke bruges til sammenligning i øvrigt, lyder det. 

Ny bane med kunstgræs

Den nye hybridbane indeholder kunstgræs og skal nu “øge banens tolerance og stabilitet,” siger Neil Rodger fra STRI.

- For at sikre at banen bedre kan imødekomme klubbens høje standarder, og med en høj frekvens af kampe og træninger og vejrforholdene taget i betragtning, har klubben på vores anbefaling valgt at lægge helt ny bane med 95 procent naturgræs og 5 procent kunstgræs.

Daniel Rommedahl oplyser, at timingen til at teste den nye hybridbane er gunstig, da klubbens spillere snart drager på træningslejr under lunere himmelstrøg. 

- At skabe en god hybridbane tager noget ekstra tid, som normalt ikke har, og vi ser frem til at prøve det af. Det er ikke sikkert, at det er den løsning, vi kommer til at bruge fast, da der på andre tidspunkter ikke er den nødvendige tid til at få lavet banen, og her kan andre løsninger vise sig bedre, siger Daniel Rommedahl.

Anlægget af den nye bane begynder mandag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

clara tauson

Clara Tauson vinder sin første WTA-turnering i karrieren

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere