Laksefarvet asfaltmarkering skal hjælpe københavnere med at holde corona-afstand - se den her

I Københavns gader vil der fra i dag blive lagt asfalt-klæbemærker i befærdede gader, som skal hjælpe folk med at holde corona-afstand til hinanden.

Populære områder i København bliver nu markeret, så folk bliver mindet om, at de skal holde afstand til hinanden under corona-epidemien.

Fra i dag, onsdag, vil kommunen begynde at sætte laksefarvede asfaltklæbemærker på asfalten i byens mest fodgængerbefærdede områder som for eksempel Nyhavn, Nytorv, Gammelstrand, Strøget og Blågårdsgade.

Det oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen i en pressemeddelelse.

Forvaltningen har forsynet de befærdede områder med skilte og store asfaltsklæbemærker, der minder gående om at holde til højre.

Københavns Kommune sætter i dag gang i en ny indsats, der skal hjælpe folk med at holde corona-afstand på gaderne.
Københavns Kommune sætter i dag gang i en ny indsats, der skal hjælpe folk med at holde corona-afstand på gaderne.
Foto: Københavns Kommune

Jakob Hjuler Tamsmark, der er enhedschef i Københavns Kommune, siger, at det er vigtigt at minde folk om, at de skal holde afstand.

- Vi vil gerne gøre vores til at sikre, at det opleves trygt og roligt at gå rundt i byen, og "Hold til højre"-indsatsen er en simpel måde at minde folk om, at vi stadig skal tage hensyn til andre og undgå at færdes for tæt i byens gader, siger han i pressemeddelelsen.

Den nye indsats sker som følge af, at flere er begyndt at færdes på gaderne igen, efter at caféer og restauranter er genåbnet.

Stederne er udvalgt efter dialog med Københavns Politi og med afsæt i forvaltningens egne erfaringer med, hvor der ofte er trængsel blandt fodgængere i København.

Flere områder kan blive nødvendigt

Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning vil hjælpe folk i København med at bevæge sig hensigtsmæssigt og med behørig afstand på befærdede steder.

I takt med at restauranter igen er åbnet op, betyder det, at udeservering også er blevet populært igen. Normalt bruger restauranter fire til fem meter ud fra facaden til udeservering, og det betyder, at der kan blive trangt på gaderne af folk, der sidder og spiser, og folk der kommer gående.

"Hold-til-højre"-indsatsen skal hjælpe gående, så de undgår nærkontakt med modgående. De laksefarvede 'dotter' skal derfor vise folk, hvor de skal gå, så der stadig er den rigtige afstand mellem dem.

Jakob Hjuler Tamsmark oplyser, at der kan komme flere hold-til-højre-skilte og 'dotter' andre steder i København senere.

- Nu starter vi med nogle af de områder, hvor vi ved, at mange mennesker typisk gerne vil sidde ude og spise eller drikke kaffe eller få en øl i solen. Så kan vi vurdere effekten og finde ud af, om andre områder i byen også skal have "Hold til højre"-pletter og -skilte i den kommende tid, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

coronapics

Et år med corona: Her er billederne, du aldrig glemmer

Coronavaccine

OVERBLIK: Se, hvornår du kan få vaccinen

Anmærkning 2021-03-05 120805

playFremtidsforsker om tiden efter corona: Kram erstatter håndtryk

20210217-140125-L-1920x1280we

Skoleelever i Ishøj skal fortsat blive hjemme

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere