LA'er bliver konservativ: - Jeg har fået øjnene op for familie, kristendom og kongehus

De konservative på Københavns rådhus er nu hovedstadens største borgerlige parti.

Hun har fået øjnene op for betydningen af familien. Og for kongehuset. Og så er hun begyndt at flirte med kristendommen og et medlemsskab af folkekirken. 

Dermed ligger det lige for: Medlem af Liberal Alliances gruppe på Københavns Rådhus, Karina Bergmann, skrotter partibogen i det parti, hun gik til valg for i 2017 og melder sig ind i Det Konservative Folkeparti.

Det oplyser hun selv på Facebook. og med sin exit fra LA har Liberal Alliance nu kun Heidi Wang som medlem, mens Det Konservative Folkjeparti med Karina Bergmann kan mønstre fem politikere. Ud over Bergmann er det Helle Bonnesen, Jakob Næsager, Line Ervolder og Marcus Knuth. Partiet er dermed Borgerrepræsentationens største borgerlige parti.

Kom ind som suppleant

Karina Bergmann stillede op for Liberal Alliance ved valget i 2017, men kom ikke ind. Det gjorde hun, da partiets frontfigur, Alex Vanopslagh forlod rådhuset for at indtage formandsskabet for partiet.

Det gav hende blandt andet plads i fritids- og kulturudvalget.

quote Jeg fastholder min holdning til, legalisering af stoffer.

Karina Bergmann, nyslået konservativ

Hvad vil du nu sige til de vælgere, der stemte på dig, fordi du var kandidat for Liberal Alliance?

- Linjerne er ikke trukket så skarpt op inden for kommunalpolitik. Det er et stort overlap mellem Liberal Alliance og de konservative på, hvad man mener på kommunalt plan, og jeg vil stadig være en stærk borgerlig stemme, frihedsorienteret og frihedselskende. Og for eksempel fastholder jeg min holdning til, legalisering af stoffer, selv om det ikke er konservativ politik. Man kan aldrig få hele pakken, siger den nybagte konservative politiker.

Men ville det ikke have været mere fair, hvis du havde forladt rådhuset og givet plads til en suppleant for Liberal Alliance - og så stiller op som konservativ kandidat ved næste valg?

- Det er en valid holdning, og måske er det den mest rigtige. Men jeg kan jo se, at der er der heller ikke andre, der gør. Og der er ingen, der ville give mig en medalje, hvis jeg gjorde det, forklarer Karina Bergmann.

Konservative værdier og moral

I sit Facebook-opslag (som du kan se nedenfor), fortæller Karina Bergmann, at hun i stigende grad er begyndt at orientere sig mod konservative værdier frem for liberalismen.

Det er værdier som ordentlighed, rimelighed, pligt, moral, dannelse samt historie og ånd.

Er der værdier blandt dem, du nævner, som ikke passer på Liberal Alliance?

Nej. Altså det lyder forkert, hvis jeg siger, at der er mindre moral. Men man moraliserer mindre i liberalismen, fordi alle skal have deres frie valg. Men det er jo ikke det samme som at sige, at man er umoralsk. Men der er mere pligt og etik hos de konservative, lyder det fra Karina Bergmann.

Nu er du så konservativ. Hvordan vil det vise sig i din politik fremover?

- Jeg er glad for fodbold. Og jeg er rigtig glad for cykelsport og Tour de France. Og nu kan jeg bedre gå ind for, at kommunen bruger en sjat penge på det, siger Karina Bergmann, der tilføjer, at hun beholder sin plads i fritids- og kulturudvalget, og dermed bliver konservativ fritids- og kulturordfører.

Er det her sidste gang, du har skiftet parti?

- Jeg kan ikke forestille mig et partiskifte igen. Jeg har fundet hjem.

Ingen kommentarer

Gruppeformand Heidi Wang er nu eneste medlem af Liberal Alliance i Borgerrepræsentationen.
Gruppeformand Heidi Wang er nu eneste medlem af Liberal Alliance i Borgerrepræsentationen.
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

TV 2 Lorry har rettet henvendelse til Heidi Wang, der er gruppeformand og nu eneste medlem hos Liberal Alliance i Københavns Borgerrepræsentation.

Hun skiftede i sin tid selv fra Venstre til Liberal Alliance, men ønsker ikke at kommentere Bergmanns partiskifte og Liberal Alliances fremtidige muligheder på Københavns Rådhus.

Herunder kan du se Karina Bergmanns opslag på Facebook om sagen.