Ladeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Københavns overborgmester glæder sig over udsigten til markant bedre ladefaciliteter.

Der bliver i 2021 sat turbo på udrulningen af ladeinfrastruktur i hovedstadsområdet.

Danmarks førende ladeoperatør, Clever, har nemlig konkrete planer om at etablere mindst 700 nye offentlige ladepunkter til elbiler i Region Hovedstaden, hvilket er mere end en fordobling i forhold til sidste år.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

De 700 ladepunkter tæller tilladelser og aftaler, der allerede er indgået med kommuner og virksomheder, og Clever forventer at få tilsagn om endnu flere i løbet af året, fortæller Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

- Vi skal hele tiden sørge for, at infrastrukturen er klar forud for elbilerne, så danskerne kan vide sig sikre på, at der er en ladestander klar til dem, når de har brug for det. Det er især vigtigt i byerne, hvor mange bor i etageboliger og ikke har mulighed for at lade bilen med en sikker og intelligent ladeboks i carporten, siger han i pressemeddelelsen.

- Nu sætter vi så endnu mere fart på etablering af ladestandere i Region Hovedstaden og leverer på løftet om at sikre den bedst mulige ladeinfrastruktur til elbilister, der har brug for at lade elbilen i hverdagen på det offentlige ladenetværk.

De nye ladestandere vil indgå i Clevers åbne offentlige ladenetværk, der i dag tæller omkring 1.600 ladepunkter i hele landet, hvor alle elbilister uanset kundeforhold frit kan benytte ladestanderne og starte, stoppe og betale for opladningen direkte i Clevers app.

Ny ladeinfrastruktur vækker begejstring hos Københavns Kommune

Størstedelen af de nye offentlige ladestandere bliver etableret i Københavns Kommune, hvor der er et stort fokus på at sikre offentlig ladeinfrastruktur til de københavnske lejlighedsbeboere, og overborgmester Lars Weiss (S) glæder sig derfor over, at der bliver sat tempo på udrulningen.

- Elbiler er en af nøglerne til en fremtid i København uden støj og møg på gaderne. Vi har over 100.000 biler i vores by. Tænk hvis de alle kørte på el? Det vil være en helt anden og renere by at bo og arbejde i. Men det kræver en solid infrastruktur, så det er ligetil at få ladet sin bil, lige meget hvor i byen man befinder sig. Derfor er jeg begejstret for at antallet af ladepunkter nu øges kraftigt. Det er den eneste rigtige vej at gå, udtaler Lars Weiss i pressemeddelelsen fra Clever.

Fakta


Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

motorvej

Jubel og vrede over motorveje: 'Vi har kæmpet i 60 år for det her'

Hillerødmotorvejen

Se oversigten: Her er planen for milliardinvesteringer i infrastruktur i Region Hovedstaden

movia lempelser

I dag åbner busserne igen fordøren for passagerer

Hillerødmotorvejen

Regeringen klar med milliarder til Hillerødmotorvejen: Skal forlænges og udvides

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere