Kulturkonkurrence for kreative unge afgjort: Her er vinderen

En online pitch-konkurrence for kulturprojekter i København, har netop nu annoncerede vinderne af hovedprisen og publikumsprisen.

De seneste uger har unge københavnere brugt deres tid og kræfter på at præsentere vilde og kreative kulturprojekter til konkurrencen ’Pitch, Please'.

Konkurrencen for kulturprojekter i København har nået sin ende, og det betyder, at der er blevet fundet to vinderprojekter.

Det oplyser Kultur- og Fritidsforvaltningen i en pressemeddelelse.  

Hovedprisen går til kunstnerkollektivet Venteværelset med operaopsætningen 'Isolationsopera,' der under isolation i coronakrisen er lavet i programmet ’Zoom’.

Hvor publikumsprisen går til udviklingen af Center for Magtanalyses og deres YouTube-kanal, der blandt andet består af personlige beretninger om vold og ulighed.

Franciska Rosenkilde (Å), der er kultur- og kritidsborgmester, oplyser, at hun ser frem til at følge projekterne, og se hvordan projekterne folder sig ud.

- De københavnske kultur- og fritidsaktører er fyldt med gode, anderledes og kreative idéer. Det har ’Pitch, Please!’ vist meget tydeligt. Jeg er glad for, at de to vinderprojekter nu kan få luft under vingerne og komme københavnerne til gode. Stort tillykke, siger hun.

Bag konkurrencen står Ungdomskulturpulsen Snabslanten og Askovfondens KBH+.

Snabslanten er Københavns Kommunes kulturpulje til unge, og det har til formål at give plads og rum til de idéer, der ikke passer ind alle steder, og får projekter til at ske, der ikke ellers kunne realiseres.

Kunstnerkollektivet Venteværelset, der løb med hovedprisen, vil modtage en pris på 10.000 kroner, hvor Center for Magtanalyses, der modtog publikumsprisen, får 7.5000 kroner.  

Pengene skal bruges til at videreudvikle konceptet, så det kan vises flere steder.

Alt du skal vide om konkurrencen: