To kommuner i hovedstadsområdet har penge til gode i Britta-sag

Socialstyrelsen har afsluttet sin undersøgelse af, om der er tilskudsmodtagere, som har et tilgodehavende i sagen om Britta Nielsens bedrageri.

Britta Nielsen er tiltalt for at have støvsuget omkring 117 millioner kroner fra de offentlige kasser. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

To sjællandske kommuner og en enkelt jysk har penge til gode i den meget omtalte sag om millionsvindel i Socialstyrelsen, som Britta Nielsen er tiltalt for.

Det er Københavns, Roskilde og Jammerbugt Kommune, der har penge til gode, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Derudover har også Danske Døves Landsforbund penge til gode.

Læs også Vild interesse for Britta Nielsens hus i Hvidovre

Samlet har de fire lidt over en million til gode i sagen. Det er dog Københavns Kommune, der har flest penge til gode. Kommunen har nemlig 991.662 kroner i tilgodehavende.

Roskilde Kommune har 69.047 kroner til gode, mens beløbet for Jammerbugt er 24.276 kroner og Danske Døves Landsforbund er 6.316 kroner.

Vaks bogholder fra Roskilde

Det var en årvågen bogholder i Roskilde Kommune, der sidste år var med til at få sagen til at rulle.

Bogholderen undrede sig over, at der manglede netop 69.047 kroner i tilskudsmidler.

Efterfølgende fandt Socialstyrelsen i alt ti tilskudsmodtagere, som kunne have et tilgodehavende. Men dette antal er sidenhen blevet reduceret til fire modtagere.

Læs også Udbetaling på 69.047 kroner fældede Britta Nielsen

De seks andre modtagere, der var med i undersøgelsen, var Fredericia, Næstved og Holstebro Kommune samt Region Midtjylland og Syddanmark samt Cystisk Fibrose Foreningen. Men de har altså ikke penge til gode.

Tirsdag var sjette dag i sagen mod Britta Nielsen, der samlet er tiltalt for at have støvsuget omkring 117 millioner kroner fra de offentlige kasser. Svindlen foregik ifølge tiltalen gennem 25 år ved, at hun overførte penge til sine egne konti.

Læs også Tidligere kollega til Britta Nielsen: Hun hjalp Rigsrevision med stikprøver

Langt de fleste penge i svindlen stjal Britta Nielsen ved, at hun oprettede fiktive projekter, som hun overførte penge til. Derfor har det kun været for en mindre del, at tilskudsmodtagere har penge til gode.

Britta Nielsen har i retten erkendt at have overført penge til egne konti, men hun har ikke erkendt det fulde beløb og alle tidspunkter, for hun ikke kan huske det hele.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik