Kommune søgte frivillige til folkeafstemning – i stedet fik 170.000 brev om graviditet

I stedet for et brev, hvori Københavns Kommune opfordrede borgere til at melde sig om valgtilforordnede ved den kommende folkeafstemning, blev et brev om et graviditetstilbud sendt ud.

Hos 171.143 københavnere er et noget pudsigt brev for nylig tikket ind i deres e-boks.

Her har de mange borgere af Københavns Kommune fået en invitation til gravide om at deltage i et forskningsprojekt. Men det er en fejl.

I stedet var det kommunens intention at sende et brev ud, der inviterede borgerne til at melde sig som frivillige valgtilforordnede ved den kommende folkeafstemning om forsvarsforbeholdet den 1. juni.

Men på grund af en menneskelig fejl hos kommunens leverandør, KMD, blev det forkerte brev om graviditet sendt ud til de mange københavnere under emnefeltet ”Bliv frivillig ved Folkeafstemning 1. juni”.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi har allerede modtaget henvendelser fra borgere, som har gjort os opmærksomme på fejlen, udtaler Aravni Jakobsen, der har ansvaret for at afvikle folkeafstemningen i Københavns Kommune og fortsætter:

- Der er tale om en menneskelig fejl hos KMD, som er kommunens leverandør. Det er selvfølgelig ærgerligt, og derfor har vi rettet fejlen, så vi kan sende det rigtige brev ud til københavnerne i stedet.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Udklip af brevet, der fejlagtigt er blevet sendt ud til flere end 170.000 i Københavns Kommune.
Udklip af brevet, der fejlagtigt er blevet sendt ud til flere end 170.000 i Københavns Kommune.
Foto: Privatfoto

Brevene, der er sendt ud til københavnere i aldersgruppen 18-30 år og 60-69 år, er sendt afsted, fordi Københavns Kommune aktuelt mangler omkring 700 valgtilforordnede, der kan hjælpe med at afvikle folkeafstemningen på Københavns 53 valgsteder.

- Vi håber dog, at modtagerne af brevet vil tage fejlen med et smil og i stedet melde sig som valgtilforordnede og give en dag til demokratiet. Vi har brug for hænder til folkeafstemningen – gravid eller ej, siger Aravni Jakobsen.

Skulle man vælge at takke ja til kommunens invitation om at blive valgtilforordnet, får man 1.320 kroner i diæt for at være med fra klokken 07.00 på valgstedet, indtil optællingen er forbi.

I øvrigt er det Danmarks EU-forsvarsforbehold, der stemmes om den 1. juni.