Kommune går - igen - til kamp mod lommetyve

Genåbningen af samfundet øger risikoen for lommetyverier. Derfor lancerer Københavns Kommune og Københavns Politi igen en kampagne, der skal gøre folk opmærksomme på lommetyve.

Danmark er atter et åbent land. Men med genåbningen er et træls problem kommet tilbage - nemlig lommetyveri. Lommetyvene har i takt med genåbningen nemlig fået gode arbejdsvilkår. 

Derfor forsøger Københavns Kommune i samarbejde med Københavns Politi at komme de langfingrede tyveknægte til livs.

Det gør de ved hjælp af kampagnen - 'Pickpockets Love Distractions' - der særligt skal få de unge til at være ekstra opmærksomme, når de færdes i byen.

Fakta om lomme- og tricktyveri

Verdens sikreste by

Cirka halvdelen af det samlede antal lommetyverier i Danmark sker i København, hvor tyvene opererer både professionelt og systematisk.

Det er til trods for, at København netop er kåret som verdens sikreste by af magasinet The Economists Intelligence Unit.

Antallet af anmeldte lommetyverier i København har da også været faldende siden 2016. Alligevel kræver problemet ifølge Københavns Politi fokus.

Tre gode råd

- Lommetyvene opererer de steder, hvor der færdes mange mennesker, eller når folk er på vej hjem efter en sjov aften ude. Vi har den seneste tid haft en målrettet indsats mod lomme- og tricktyverier, og den indsats fortsætter, siger politidirektør i Københavns Politi, Anne Tønnes, i en pressemeddelelse.

Samtidig opfordrer hun til, at alle er opmærksomme og holder godt øje med sine værdigenstande.

Kampagnen 'Pickpockets Love Distractions' kører i disse uger i byrummet, på sociale medier og med uddeling af gode råd udvalgte steder i byen, hvor lommetyverier ofte sker – blandt andet i Indre By og på Nørrebro.

Tre forskellige tyve

I juli var Københavns Politi også ude for at advare om trick- og lommetyve.

Dengang kom de med en guide til, hvordan man kan beskytte sig mod nogle af de mest udbredte former.

I faktaboksene herunder guider Københavns Politi til, hvad der kendetegner de forskellige tyve, og hvad du kan gøre for at beskytte dig mod dem.

Dansetyven

Papirtricket

Den klassiske lommetyv