Køreskole-formand: ”Politiet har lovet at skrue op for køreprøver”

Mange køreskoleelever står i kø for at komme til køreprøve, når der den 6. april åbnes op efter mere end tre måneder på pinebænken.

Tirsdag mødtes Dansk Kørelærer-Union (DKU) med Rigspolitiet for at få en status på afvikling af køreprøver, når eleverne fra den 6. april atter må sætte sig bag rattet.

Og ifølge Bent Grue, der er formand for DKU, så lovede politiet, at køreprøverne vil få høj prioritet.

- På mødet fik vi at vide, at der skal skrues op for indsatsen, og alle politikredsene skal derfor kalde alt mandskab ind, så der den kommende tid kan afholdes så mange køreprøver, som muligt, siger Bent Grue til TV 2 Lorry dagen derpå.

- Den udmelding er vi sindssygt glade for, men vi er også realister, og vi vil gerne se resultater, før vi bare begynder at juble over det. Nu har jeg været kørelærer i snart 26 år, og der er nogle ting, som vi gerne vil se ske, før vi tror på det, siger han.

En massiv pukkel

Siden nedlukningen i efteråret har mange ”næsten køreklare” elever ventet ængsteligt på at genoptage undervisningen for at få overstået køreprøven og erhvervet det eftertragtede kort.

- Der er ingen tvivl om, at der er rigtig mange elever, som er blevet aflyst, da vi blev lukket ned. Rigspolitiet sagde til os tirsdag, at der skal afvikles 10-12.000 praktiske prøver i hele landet, fortæller køreskole-formanden.

Bent Grue ligger ikke inde med tal fordelt på regionerne, og Rigspolitiet er ikke vendt tilbage på TV 2 Lorrys forespørgsel, men ifølge Bent Grue er det - alene i København - godt 2000 køreskolelever, der venter på at få lov til at tage køreprøven.

Og så vil der også flere tusinde prøver fordelt ud på resten af Lorryland.

- Hele Sjælland har jo været lagt ned i længere tid. Der har jyderne været noget bedre til at få afviklet prøver. Jysk politi har blandt andet være gode til at indsætte alternative tidspunkter ind, før det hele blev lukket ned. Der kan politiet øst for Storebælt altså godt lære noget siger Bent Grue, der ikke regner med, at det bliver alt for bekosteligt for køreskoleeleverne.

To til fire ekstra køretimer i snit

For naturligvis melder spørgsmålet sig, om hvor meget dyrere den ufrivillige pause bliver for den enkelte køreskoleelev, der lige skal have genopfrisket evnerne med flere køretimer før den afgørende prøve.

Forhåbentlig ikke alt for dyrt, håber Bent Grue.

- Der ligger en stor kommende arbejdsbyrde for kørelærerne i at gøre eleverne klar til køreprøverne. Efter tre måneders pause, så skal der gøres en indsats for at finde ud af, hvor mange timer, der eventuelt skal til for at gøre eleven hele klar.

- Jeg tror dog, at eleverne vil blive overraskede over, at de hurtigt vil mærke, at de kommer tilbage på rette spor igen. Jeg skyder på, at snittet kommer til at ligge på to til fire ekstra køretimer for elever, der før nedlukningen var tæt på at skulle til køreprøve, siger Bent Grue.