Københavnske politikere vil overdække dele af Øresundsmotorvejen

Københavns Teknik- og Miljøudvalg er mandag aften blevet enige om at stemme for et forslag, der skal undersøge muligheden for at overdække en del af Øresundsmotorvejen.

Et enigt teknik- og miljøudvalg i København har mandag aften besluttet, at man ønsker at overdække en del af Øresundsmotorvejen. I første omgang betyder det, at forvaltningen skal undersøge mulighederne for at realisere et sådant projekt.

Forslaget er stillet af Venstre og omhandler den del af motorvejen, der kører midt igennem Ørestad.

- Det løser et støjproblem, og det kommer til at binde Ørestad meget bedre sammen end i dag. Motorvejen er en kile igennem bydelen, og ved at overdække den kunne man etablere noget byudvikling eller bruge området rekreativt, siger Jens-Kristian Lütken, der sidder i Teknik- og Miljøudvalget for Venstre.

Han bakkes op af Rune Dybvad, der sidder for Socialdemokratiet i samme udvalg. Udover at være støjdæmpende og give en bedre sammenhæng til bydelen, ser han nemlig også andre fordele:

- Man kan tænke både skybrudssikring og solceller ind i løsningen, som de blandt andet kigger på i Høje Taastrup. Og så har vi også fået et forslag igennem om, at man skulle kigge på den her løsning flere steder i byen, siger han.

Lang vej til overdækning

Selvom det altså var et enigt udvalg, der vedtog forslaget her til aften, så er der ifølge begge politikere stadig lang vej endnu.

I første omgang skal forvaltningen nemlig vende tilbage med nogle løsningsmuligheder, politikerne kan tage stilling til. Men der er også andre udfordringer forbundet med at overdække motorvejen:

- Det er en lang proces, der går i gang. Nu går der en lang kamp i gang med staten, som jo ejer motorvejen og også luften over den, siger Jens-Kristian Lütken, Venstre.

- Man kan sige, at den første udfordring er, at det ikke er kommunens vej - det gør det altid mere besværligt. Der er noget dialog med nogle ejere, som man skal i gang med, men det kan jo være, de er interesseret i at lytte til gode argumenter, når Københavns Kommune henvender sig, siger Rune Dybvad, Socialdemokratiet.

Øresundsmotorvejen skærer sig lige nu gennem Ørestad.
Øresundsmotorvejen skærer sig lige nu gennem Ørestad.
Foto: Google Maps