Københavnske museer oplevede massiv fremgang trods corona-restriktioner

Dystre prognoser til trods, har flere museer i hovedstadsområdet haft gode besøgstal henover sommeren.

Først blev museer, kunsthaller og kulturinstitutioner lukket på grund af corona. Senere fik de så lov til at åbne - under særlige forhold.

Men selvom museerne blev underlagt retningslinjer for forebyggelse af smitte, har det ikke forhindret kulturinstitutionerne i at have en gunstig sommer.

Thorvaldsens Museum, Nikolaj Kunsthal og Københavns Museum har elle tre oplevet en markant fremgang i antallet af besøgende.

Maria Horn Rasmussen, PR- og kommunikationsansvarlig for Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal, mener, at den lidt særprægede situation, som vi står i, har meget med stigningen at gøre med.

- Der er nok ingen tvivl om, at det faktum, at mange har holdt ferie hjemme i Danmark, og der har været halv pris på entre, har gjort, at rigtig mange har valgt at gøre brug af de kulturtilbud, der findes i København.

Retningslinjer for at forhindre smitte

I juli måned har Københavns Museum haft næsten 12.000 besøgende. Og selvom det er færre for måneden end forventningerne inden coronaens nyrestød til verdensøkonomien, så er der tale om en tredobling i besøgstallet sammenlignet med sidste gang, museet havde åbent i en juli måned - tilbage i 2015.

(artiklen fortsætter efter videoen)

Thorvaldsens Museum oplevede en fremgang på næsten 30 procent, og knap 5.000 gæster besøgte Nikolajs kunsthal i juli i år.

På Københavns Museum har man blandt andet valgt at samle et antal gæster ved deres ankomst, spritter og vasker kontaktflader af flere gange dagligt, og har opsat plexiglasafskærmning ved kassen.

quote Der har været en overvældende interesse for at se vores nye museum.

Jens Carl Kirchmeier-Andersen, Museumschef for Krigsmuseet og Frihedsmuseet. 

Der er også reminders om at holde afstand, følge ensretningen og huske god håndhygiejne på de oversigtskort, der deles ud.

Hvis der kommer travlhed på museet, gøres gæsterne opmærksom på, at de skal fordele sig i rummene.

Forskellige tiltag fra politikerne har hjulpet

I løbet af foråret vedtog Folketinget en hjælpepakke for de hårdtramte kulturinstitutioner.

Som led i Folketingets hjælpepakke har entréen til kulturinstitutionerne været halveret hen over sommeren.

Udover dette har den nye fællesbillet givet flere besøgende på især de københavske museer.

- Museerne kan noget helt specielt. Her kan man finde ro i en til tider fortravlet by og hverdag, man kan mødes på tværs af generationer, og man kan glimtvis opleve, at tiden står stille, udtaler Franciska Rosenkilde (Å), Kultur- og Fritidsborgmester i Københavns Kommune, i en pressemeddelelse fra Københavns Kommune.

Gæster bruger længere tid end forventet

Også det nyåbnede Frihedsmuseet har været et popuært udflugtsmål i sommerferien.

Her har flere end 15.000 gæster besøgt det nye museum i skolernes sommerferie. Og det er på trods af at covid-19 restriktionerne betyder, at der kun kan lukkes 15 gæster ind hvert kvarter på den begrænsede plads.

Kort nyt

- Der har været en overvældende interesse for at se vores nye museum. Både i forhold til hvor mange, som besøger os, og hvor lang tid gæsterne bruger nede i udstillingen, siger , siger museumschef for Krigsmuseet og Frihedsmuseet, Jens Carl Kirchmeier-Andersen, i en pressemeddelelse.

Frihedsmuseet brændte i 2013, men kunne den 3. juli igen slå dørene op.
Frihedsmuseet brændte i 2013, men kunne den 3. juli igen slå dørene op.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Han fortsætter:

- Vi oplever, at de finder fortællingerne så interessante, at nogle bruger helt op til tre timer - og at et gennemsnitligt besøg varer to timer. Det er meget længere end forventet.

Også M/S Museet for Søfart i Helsingør har haft travlt i løbet af sommeren. Det kan du læse mere om i artiklen her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik