Københavnsk skole får nyt musikhus til 33 millioner

Sankt Annæ Gymnasium i København er kommet i mål med finansieringen til et nyt musikhus.

Illustration af det kommende musikhus hos Sankt Annæ Gymnasium i København. Foto: KANT arkitekter

33 millioner kroner.

Det beløb er det lykkes Sankt Annæ Gymnasium at skrabe sammen til et nyt – og længe ventet - musikhus.

Pengene kommer fra tre fondsbevillinger, og dermed kan skolen se frem til at bygge musikhuset, som skal være med til at skabe de bedste rammer for at udvikle fremtidens musiktalenter. 

Læs også Nu kan byggeriet af skandaleramt akuthospital gå i gang

I efteråret modtog Sankt Annæ Gymnasium ca. 25 millioner kroner til byggeriet af A.P. Møller Fonden.

Men det var ikke helt nok, og først nu er finansieringen kommet i hus, efter at skolen har modtaget to ekstra bevillinger på i alt 8,5 millioner kroner fra Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, oplyser Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Og det er noget, der vækker stor begejstring hos skolens rektor, Anette Holst.

- Donationerne er helt afgørende for, at vi nu kan realisere byggeriet af det musikhus, vi gennem flere år har arbejdet på at etablere. Det er virkelig en glæde for os på denne måde at kunne fremtidssikre rammerne for vores mange musikaktiviteter.

Illustration af det kommende musikhus hos Sankt Annæ Gymnasium i København. Foto: KANT arkitekter

Forventes klar om to år

De første skitser til byggeriet er allerede udarbejdet, men der er endnu ikke truffet endelig beslutning om den arkitektoniske udformning af det nye musikhus.

Københavns Kommune, der i forvejen er godt i gang med at renovere Sankt Annæ Skoles eksisterende bygninger glæder sig til opførelsen af det nye musikhus.

Læs også Letbanebyggeri gået i stå: Kolonihaveejere fanget i byggerod

- Det er en rigtig god nyhed, at førende fonde i dansk kulturliv er med til at finansiere byggeriet, så vores unikke musikinstitution får sit helt eget musikhus. Jeg glæder mig til at følge opførelsen af byggeriet og se det endelige resultat, som samtidig vil være med til at blåstemple det fyrtårn, som skolen er både i en dansk og international kontekst, siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

Første spadestik til det nye musikhus forventes at ske i foråret næste år med håb om, at byggeriet kan indvies i sommeren 2022, hvor musikhuset får en central og synlig placering foran de eksisterende bygninger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik