Københavnsk festival med vandet i fokus fejrer 20 års jubilæum

Med 130 forskellige aktiviteter på 27 lokationer burde der være noget for enhver smag ved årets Kulturhavn Festival.

I år er det 20 år siden, at Kulturhavn Festival første gang blev afholdt, og mandag løftes festivalen sløret for årets fulde program.

Og det byder på mere end 130 gratis aktiviteter langs Københavns Havn, lyder det i en pressemeddelelse.

Festivalen løber af stablen den 27.-29. august, hvor lokale foreninger, sportsklubber og kulturskabere indtager havnen - hele vejen fra Nordhavnstippen til Slusen.

- Med Kulturhavn Festival får københavnerne en helt særlig mulighed for at hylde og dyrke vores fantastiske, rekreative havnemiljø. Byens blå element er et af vores allerstørste aktiver og en fritidsfacilitet, som mange heldigvis benytter sig af. Stadig flere – og meget forskellige – aktiviteter udøves i og ved vandet. 

- Havnen er desuden en stor del af hovedstadens identitet, og jeg ser frem til de mange aktiviteter, der heldigvis igen er mulige at kaste sig over, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Mere inddragelse af kultur- og foreningslivet

Som noget nyt i år har Kulturhavn Festival inviteret til et såkaldt Open Call, hvor byens foreninger, kulturskabere og nysgerrige sjæle har haft mulighed for at byde ind med ideer til årets program og ansøge om økonomisk støtte.

- Aktørerne har i år haft langt større indflydelse på programmet, hvilket gør Kulturhavn Festival 2021 til noget helt særligt. Vi kan tydeligt se, at det med at uddele økonomisk støtte på baggrund af aktørernes ansøgninger, har styrket deres evne til at skabe kultur specifikt til havnen, siger Antoine Améaume, projektleder ved Kulturhavn Festival.

Publikum ved årets festival kan blandt andet kaste sig ud i bølgen blå, når lokale sportsklubber stiller kajakker og paddleboards til rådighed. Eller prøve kræfter med bevægelse i det fri, når havnen forvandles til et levende dansegulv med undervisning i Swingdans, Tango og Zouk.

Ved festivalens blå scener kan publikum tage plads og opleve alt fra søstærke sail-in koncerter, stedspecifik scenekunst til poetry slam og eventyrligt børneteater med havnen som kulisse.

Børnene kan blandt meget andet møde havfruen Havdis, når hun svinger halen i havnebassinet og male med fladfisk, blæksprutter og andet godt fra havet.

Dyk ned i det fulde program ved at klikke her 

Om Kulturhavn Festival