Københavnsk e-sportfestival i vildrede efter Corona-frygt

Coronavirussen har ramt Danmark, og det betyder at flere begivenheder er aflyst i marts måned.

I starten af april afholder Copenhagen Games en stor begivenhed for 1500 e-sport spillere og 7-10.000 gæster. Foto: Martin Høyer / Presse

Den 8. april 2020 holder Copenhagen Games en stor festival for e-sportspillere med mellem 7.000 og 10.000 gæster fra 25 forskellige lande. 

Måske.

For med myndighedernes seneste udmelding om, at store arrangementer med afholdelse i marts måned bør aflyses eller udskydes, står computerspilseventet pludselig i en penibel situation.

(Vi opdaterer løbende denne liste, hvor du kan se, hvilke arrangementer, der aflyses.)

Læs også Overblik: Disse større arrangementer aflyses eller udskydes på grund af corona-melding

For mens myndighedernes udmelding fredag altså kun gælder frem til den 31. marts, så efterlyser arrangørerne bag Copenhagen Games en snarlig afklaring, så de har mulighed for at reagere.

Zahid Butt, der er blandt de ledende skikkelser hos Copenhagen Games, oplyser, at de er i vildrede. Myndighedernes anbefalinger efterlader nemlig flere spørgsmål end svar.

- Vi har en udfordring, som vi har brug for svar på med det samme. Anbefalingerne siger, at aflysningerne for store events er gældende indtil den 31. marts. Reelt set betyder det for os, at de ikke rigtig har givet os nogle anbefalinger, siger Zahid Butt til TV 2 Lorry.

Han har derfor ad flere opgange taget kontakt til Sundhedsstyrelsen for at få vejledning i forhold til festivalens situation. 

Men ifølge Zahid Butt har Copenhagen Games blot fået at vide, at de skal holde sig opdateret via styrelsens hjemmeside.

Læs også Sådan skal du forholde dig, hvis du har billetter til et aflyst arrangement

- Vi kun én måned fra eventen. Der er så meget på spil, og det er så frustrerende ikke at få hverken ordentlig vejledning eller bare en ordentlig dialog, skriver Zahid Butt i en mail til Sundhedsstyrelsen.

Copenhagen Games er en international esport-og gaming-festival, hvor 1.500 spillere fra 25 lande har meldt sin ankomst. Den finder sted i Lokomotivværkstedet i Sydhavnen, hvor der ventes at komme et sted mellem 7.000 og 10.000 tilskuere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik