Københavnsk bydel er en de mest hippe i verden ifølge anerkendt rejseguide

Den nye titel er helt naturlig set i lyset af Københavns popularitet de seneste år, lyder det fra turismeforsker

"En atmosfære, der aldrig sover".

Så klar lyder beskrivelsen af Nørrebro, hvis man spørger en af verdens største rejseguides.

Time Out, der startede som magasin i London i 1968, guider læserne til de bedste ting at lave i byen indenfor kunst, film, koncerter, teater, restauranter. 

Time Out udkommer i 328 byer i 58 lande verden over og har altså udråbt den københavnske bydel, som en af de 40 hippeste bydele i verden.

Med tiden har Time Out tilføjet rejsemagasiner, byguider og bøger til sine udgivelser, og meget tyder på, at man har kastet sin kærlighed på Nørrebro.

"Som et mangfoldigt, multietnisk samfund lige nord for Københavns berømte søer, har Nørrebro en slags atmosfære, der aldrig sover, hvor vandreture gennem loppemarkeder i weekenden glider over i måltider på blomstrende mellemøstlige og afrikanske restauranter," skriver rejseskribenten Alexandra Pereira om Nørrebro. 

Time Outs liste bygger på meninger fra lokale borgere - 38.000 byboere har besvaret Time Outs årlige undersøgelse og fortalt, hvilke områder i deres by, de holder af. Samtidig har man konsulteret det globale netværk af Time Out-redaktørerer for at vurdere kandidaterne.

Nørrebro i København er berømt, og måske også berygtet, for at være den bydel i landet, hvor den etniske mangfoldighed er størst.

Turisme og byliv smelter sammen

Det er ikke første gang, at København bliver anerkendt som et helt særligt rejsemål.

I 2019 udråbte Lonley Planet, en af verdens største rejseguides, hovedstaden som 'The world's top city' i sin årlige 'Best in travel'-bog, der samler de bedste byer, lande og trends på verdensplan.

København var altså den by i verden, som rejsende skulle besøge, når de planlagde deres rejserute sidste år.

Ifølge lektor ved Aalborg Universitet Carina Ren, som forsker i turisme, er den nye kåring derfor også helt naturlig.

- Jeg ser det som en forlængelse af, at der en opfattelse af København som et cool sted at rejse. For nogle år siden var det Vesterbro, der var det mest hippe kvarter, og nu er det rykket videre til Nørrebro, siger Carina Ren til TV 2 Lorry.

Hun fortæller videre, at der er en tendens i turismen, der får alle rejseskribenter til at falde i svime over den danske hovedstad.

- Turisterne vil gerne se den gode hverdag i en storby. De har set Big Ben og Eiffeltårnet, nu vil de gerne se, hvordan de lokale lever, og hvordan de udfolder deres liv. ”Localhood” har længe været et brugt slogan. Man vil gerne have, at turisme og byliv smelter sammen. Det er ikke bare et sted man bor, men man er sammen med de lokale, siger Carina Ren.

Du kan se hele listen over de mest hippe bydele i verden her.