Københavns Politi anholder 27 personer i stor narkoaktion

Københavns Politi har anholdt 27 personer i en stor politiaktion, hvor et skib, der læssede narko af, blev boardet.

Københavns Politi har anholdt 27 personer i en stor narkoaktion. (Arkivofoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

27 personer er lørdag blevet anholdt for indsmugling af en større mængde narkotika i en stor narkoaktion til lands og vands ledet af Københavns Politi.

Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

Aktionen fandt blandt andet sted i farvandet ud for det østlige Langeland, hvor et fragtskib under bahamansk flag aflæssede et parti narkotika til en mindre motorbåd ført af to udenlandske mænd.

I alt blev tre mænd anholdt på Langeland. Alle tre havde medvirket til indsmuglingen.

Nogle timer efter blev fragtskibet bordet syd for Gedser og er i øjeblikket ved at blive sejlet i havn, hvor besætningen vil blive anholdt for medvirken til indsmugling.

Læs også Tip fra borger førte til fund af skarpladt haglgevær

- Det er en større politiaktion, som kun kan udføres på grund af et godt samarbejde med vores danske og internationale politikolleger. Det er professionelle narkosmuglere, vi har anholdt, og samtidig har vi forhindret, at et stort parti narkotika har ramt det danske marked. Det er vist ikke for meget at sige, at det har været en god dag i dag, siger politiinspektør og centerchef for Center for speciel efterforskning, Dannie Rise.

Anholdelsen skete i et samarbejde med en række danske og internationale politimyndigheder, oplyser Københavns Politi.

De anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København søndag med anmodning om lukkede døre.

- Der ligger nu en større efterforskning forude, derfor kan sagen sagtens udvikle sig og vi kan desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt, siger Dannie Rise.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik