Københavns Kommune har truffet afgørelse om firma bag Nemlig.com

Et enigt udvalg har besluttet at give Intervare, der ejer Nemlig.com, en sidste chance.

Københavns Kommune giver endnu en gang snor til Nemlig.coms moderselskab, Intervare.

Denne gang får selskabet til den 1. november - altså knap seks uger - til at implementere den model, som virksomheden har foreslået. Det oplyser Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning i en pressemeddelelse.

Modellen skal forbedre chaufførernes vilkår, så de er i overensstemmelse med kommunens arbejdsklausuler. 

Vil ophæve kontrakt

Intervare har kontrakt med Københavns Kommunes Socialforvaltning samt Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, der hjælper ældre borgere og andre borgere, som ikke selv kan købe ind.

Hvis det ikke lykkes - og selskabet ikke lever op til de krav, som kommunen ellers har opstillet blandt andet om, at virksomheden skal medvirke loyalt til at oplyse om sagen - vil kommunen ophæve kontrakten med virksomheden.

Derudover har et enigt udvalg også besluttet at tilbageholde virksomhedens månedlige vederlag på 400.000 kroner - op til et samlet beløb på 3,2 millioner kroner. Det gør de for at sikre, at Intervare efterbetaler de underbetalte chauffører

Lang sag

Sagen har kørt siden foråret, hvor Københavns Kommune lavede en undersøgelse af Intervare, der afslørede underbetaling og dårlige arbejdsforhold. 

I august fortalte TV 2 Lorry, at Københavns Kommune løbende havde været i dialog med Intervare, men uden forbedringer af chaufførernes forhold.

På baggrund af undersøgelsen af deres løn- og arbejdsvilkår kunne kommunen konstatere, at chaufførerne i gennemsnit er blevet underbetalt med 11.000 kroner månedligt i den undersøgte periode.

Kommunen vurderede ud fra undersøgelsen også, at chaufførerne hverken har haft mulighed for at afholde ferie eller melde sig syge, ligesom de også risikerer at få eksempelvis bøder, hvis de er forsinkede eller har fravær fra arbejde.

Dengang fik Intervare frem til den 3. september til at efterbetale chaufførerne og forbedre de kritisable arbejdsvilkår.

Nu har selskabet så frem til den 1. november.

Da sagen deles mellem Sundheds- og Omsorgsforvaltningen og Socialforvaltningen er der tale om en fælles kontrakt.

Socialforvaltningen behandler sagen onsdag den 22. september.