Københavns Kommune bruger en halv million kroner på hjemløse hunde

Fra 2022 til 2024 opretter Københavns Kommune en pulje på 500.000 kroner årligt til hjemløse hundeejere.

Københavns Kommune har fundet penge i de næste års budgetter til hjemløses hunde.

Der oprettes en pulje på 500.000 kroner om året til hjemløse hundeejere. Pengene skal gå til et årligt sundhedstjek af hundene.

Suppleant til Borgerrepræsentationen Cheanne Nielsen (DF), der har været med til at forhandle budgettet, er glad for puljen.

- Der er alt for lidt fokus på dyrevelfærd på hjemløseområdet, og for os er det hjerteblod at løfte dette område, siger hun.

Dyrevelfærd på dagsordenen

Hundeejere har ofte en forsikring, så de får tilskud, hvis deres hund bliver syg. Den mulighed har hjemløse dog ikke altid.

- I og med at de hjemløse hundeejere ikke har den samme økonomi, vil vi gerne sikre os, at der er mulighed for, at de kan passe ekstra godt på deres hunde, lyder det fra Cheanne Nielsen.

Hvorfor afsætte penge til hundene og ikke til de hjemløse, så de for eksempel kan få et tandtjek?

- Tandtjek har været oppe at vende tidligere for et par år tilbage, så det er set. Dyrevelfærd har ikke været på dagsordenen før, siger Cheanne Nielsen og fortsætter:

- Så vi kobler dyrevelfærd til den sociale dagsordenen. Der er mange hundeejere som lever på gaden, og de har ikke mulighed for at varetage deres dyrs velfærd, selvom der ikke er noget, de hellere vil.

Puljen til de hjemløse hundeejere skal løbe fra 2022 til og med 2024.
Puljen til de hjemløse hundeejere skal løbe fra 2022 til og med 2024.
Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix


Et forsøg

Puljen til de hjemløse hundeejere skal løbe fra 2022 til og med 2024. Hvor mange der årligt kan få hjælp, ved Cheanne Nielsen ikke.

- Det her er ikke prøvet før. Vi har ikke specifikke tal for, hvor mange hundeejere der er, så det er på forsøgsbasis, siger hun.

Der er lagt op til, at det er frivillige organisationer, der skal søge om pengene for de hjemløse.

Budgetaftalen, som puljen er en del af, blev indgået torsdag af samtlige partier i Københavns Borgerrepræsentation undtagen Konservative.

/ritzau/