Københavns Borgerrepræsentation har truffet afgørelse om firma bag Nemlig.com

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation har torsdag besluttet at give Intervare, der er Nemlig.coms moderselskab, til den 1. november til at indføre en ny model, der skal sikre, at deres chauffører ansættes på traditionelle vilkår.

Et afgørende punktum i sagaen om Nemlig.coms moderselskab, Intervare, er torsdag aften blevet sat.

Her har et flertal i Københavns Borgerrepræsentation nemlig besluttet at give Intervare frist til den 1. november til at indføre en ny distributionsmodel. Det oplyser Københavns Kommunes Økonomiforvaltning i en pressemeddelelse.

Modellen skal sikre, at virksomhedens chauffører ansættes på traditionelle vilkår hos en større transportvirksomhed og får løn- og arbejdsvilkår, der lever op til Københavns Kommunes arbejdsklausul. 

Tilbageholder penge

Københavns Kommune vil desuden tilbageholde månedlige betalinger til Intervare på 400.000 kroner op til et samlet beløb på 3,2 millioner kroner.

Pengene skal bruges til at efterbetale det beløb, som chaufførerne er blevet underbetalt i perioden 2017 og frem til i dag. Kommunen varsler også, at de vil give dagbøder på 7.200 kroner, indtil chaufførerne har fået deres penge.

Hvis Intervare ikke lever op til punkterne inden den 1. november, vil Københavns Kommune ophæve kontrakten med dem.

Den nye model er foreslået af Intervare.

Sagen mellem Københavns Kommune og Intervare har stået på i månedsvis. I faktaboksen herunder kan du få et overblik over sagen.

Tidslinje: Nemlig.com-sagen i Københavns Kommune