Københavnere opfordres til slutspurt - byen er tæt på at nå sorteringsmål

Hvis hovedstaden skal komme i mål med ambitionerne for sortering af affald, skal borgerne give den en skalle med sorteringen, lyder det fra kommunen.

Målet er tæt på og lige inden for rækkevidde. Og hvis borgerne her i slutningen af året lægger sig i selen, så kommer byen i mål.

Politikerne på Københavns Rådhus har som ambition, at københavnerne ved udgangen af 2019 skal være op på, at de sorterer 45 procent af deres affald.

Og det mål kan nås, hvis lidt flere tager fat. For seneste opgørelse fra kommunen viser, at det lige nu er 44 procent af affaldet, der sorteres.

quote Men som alternativ håber jeg, at københavnerne vil blive ekstra flittige med at huske at aflevere blandt andet pap fra de mange indkøb på nettet og aflagte juletræer til genanvendelse.

Ninna Hedeager Olsen, teknik- og miljøborgmester, Enhedslisten

Kommer kommunen i mål i december, er man klar med en ny målsætning. Den lyder på, at hovedstaden og dens borgere i 2024 skal nå op på at sortere 70 procent af affaldet.

- December kommer nemt til at handle om at forbruge og smide det væk, vi ikke bruger længere. Men som alternativ håber jeg, at københavnerne vil blive ekstra flittige med at huske at aflevere blandt andet pap fra de mange indkøb på nettet og aflagte juletræer til genanvendelse, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen, Enhedslisten.

Håb om mere sortering af bioaffald

Og ud over juletræer og pap og papir, så har Københavns Kommune fokus på sortering af bioaffald.

Sorteringen tog for alvor fart, da kommunen udleverede grønne køkkenspande til husstandene, og i 2018 nåede man op på, at hele 72 procent af københavnerne sorterer deres bioaffald.

Men nu er mængderne af indsamlet bioaffald stagneret. Derfor er det særligt her, der er mulighed for at rykke, så mængden af det samlede affald, der sorteres, øges fra de nuværende 44 procent til 45, som er målet for i år.

Hvad må du smide i bioaffalds-spanden?

Hvis man mangler en kurv

Og skulle man ikke være i besiddelse af en køkkenkurv til sortering af affald, så kan man nemt få en hos kommunen, oplyser de i en pressemeddelelse.

På 18 af Københavns 21 biblioteker kan man få udleveret en af de grønne kurve og dertil hørende poser. Begge dele kan også hentes på 13 genbrugsstationer, ligesom man kan bestille det via Københavns Kommunes hjemmeside.

Hent bioposer og køkkenkurv på disse 18 københavnske biblioteker:

Det går fremad - men for langsomt

Ninna Hedeager Olsen kommer med en direkte opfordring til københavnerne - se den herunder:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere