København vil give ekstra penge til cyklende medarbejdere

Efter forslag fra Frie Grønne igangsættes et arbejde, der skal sidestille kommunens medarbejdere, uanset om de kører bil eller cykler.

Hvis du er på arbejde og skal til et møde i arbejdstiden og bruger din bil, så giver statens takster dig mulighed for at få en kompensation på 3,52 kroner per kilometer. Men hvis du tager den samme tur og i stedet bruger din cykel - så får du kun 0,54 kroner per kilometer.

Og hos partiet Frie Grønnes er det en torn i øjet på Niko Grünfeld, der sidder i Københavns Borgerrepræsentation. Derfor har han foreslået, at cyklende medarbejdere ligestilles med dem, der kører i bil, når der skal bruges transport i arbejdstiden.

quote Det er helt skævt, at man nærmest straffer dem, der tager cyklen.

Niko Grünfeld, Frie Grønne

- Mit budskab er, at København har for mange biler, der støjer og forurener. Og vi skal som Danmarks største arbejdsplads fremme motivationen for at tage cyklen, når man skal til møde et eller andet sted. Det er helt skævt, at man nærmest straffer dem, der tager cyklen, mener Niko Grünfeld og siger, at han som minimum mener, at de to transportmidler skal sidestilles, når det handler om kilometerkompensation.

Bred støtte

Det mener hans medpolitikere i Københavns Borgerrepræsentation tilsyneladende også. Sagen blev behandlet torsdag, da Borgerrepræsentationen mødtes, og herfra var der støtte til Niko Grünfeld og Frie Grønnes forslag.

Støtten rækker hele Borgerrepræsentationen rundt - og kommer for eksempel også fra de konservative.

- Vi synes da ikke, at man skal stilles ringere, fordi man tager en cykel, siger gruppeformand Jakob Næsager og gør opmærksom på, at der under mødet blev gjort opmærksom på, at forslaget kan gribe ind i for eksempel hjemmehjælpere og hjemmesygeplejerskers overenskomster, hvorfor denne del også skal undersøges.

Sagen er sendt retur til økonomiforvaltningen, der skal komme med en række regneeksempler, så politikerne kan vurdere, hvordan tilskuddene skal skrues sammen.

- Alle var enige i, at det nuværende er helt skævt. Jeg går ud fra, at der kommer tre scenarier fra forvaltningen, som vi så skal tage stilling til, siger Niko Grünfeld.


Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lars Løkke Rasmussen

Man skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

Hvidovre Hospital, Fødsel

Sundhedsordfører: Rettigheder til fødende er ikke nok

20180726-151308-7-1920x1277we

Bekymrede forældre i Greve: Vores børn kan se porno i skoletiden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere