København lukker bassiner af frygt for smittespredning - Frederiksberg åbner bassin

Københavns Kommune har valgt at lukke for syv soppebassiner og en vandlegeplads af frygt for smittespredning af corona. Frederiksberg Kommune åbner deres soppebassin.

Det er blandt andet vandlegepladsen i Fælledparken, der forbliver lukket henover sommeren. Foto: Københavns Kommue

Der bliver ikke mulighed for at lege med vand eller soppe rundt i Københavns mange soppebassiner eller vandlegeplads i år.

Det skyldes, at Københavns Kommune har valgt at lukke flere vandsteder rundt i hovedstaden på grund af faren for smittespredning af coronavirus.

Læs også Vandlækage skaber massive trafikale udfordringer - vil vare resten af dagen

Konkret drejer det sig om vandlegepladsen i Fælledparken og hovedstadens syv soppebassiner.

- Vi ved, hvor glade københavnerne er for at bruge soppesøerne, og derfor er vi selvfølgelig rigtig kede af, at det ikke kan lade sig gøre at åbne dem i år, fortæller enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen Jakob Hjuler Tamsmark til TV 2 Lorry.

Smitterisikoen skyldes, at vandet i soppesøerne og legepladsen ikke indeholder klor, som kan rense vandet. Ifølge Jakob Hjuler Tamsmark er det ikke muligt at fylde klor i vandet.

- Der er ikke installeret klordoseringssystemer i soppesøerne, som der er i svømmehaller. Uden sådan et teknisk system kan kloren ikke fordeles i badevandet og holde en nødvendig koncentration, siger han. 

Læs også Københavnske soppesøer fortsat lukkede

Frederiksberg Kommune åbner bassin

Hos Frederiksberg Kommune har man modsat hovedstadens kommune valgt at åbne det ene soppebassin, der er på Bentzonsvej.

- Frederiksberg Kommune har løbende været i dialog med sundhedsmyndighederne omkring åbning af vores soppebassiner. I sidste uge oplyste sundhedsmyndighederne, at det nu er tilladt, men at afstandskravene naturligvis skal overholdes. Dette råd har vi fulgt, og derfor har vi åbnet, lyder det i et skriftligt svar til TV 2 Lorry.

Kommunen oplyser yderligere, at der ikke er klor i bassinet, og at det ikke er et krav, så længe der holdes afstand.

Læs også Københavns soppesøer lukker midlertidigt

Springvand lukkes

Lukningen i Københavns Kommune gælder udover vandlegepladsen og soppebassinerne også de springvand, der bruges til vandleg blandt andet på Superkilen, i Hans Tavsens Park og på Israels Plads.

Det er endnu uvist, hvornår Københavns Kommune åbner for vandet igen.

- Vi håber, at coronavirussen kommer så meget under kontrol, at vi kan åbne soppesøerne til næste sommersæson, lyder det fra Jakob Hjuler Tamsmark.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik