København fortsætter ordningen med natteværter

Partierne bag Københavns Kommunes budgetforlig har besluttet af forlænge ordningen med såkaldte natteværter, der er til stede i bybilledet for at fremme hensynsfuld adfærd i nattelivet.

Forsøgsordningen med natteværter i Københavns nocturne leben forsætter.

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) oplyser, at ordningen med værter, der går rundt i bybilledet og forsøger at fremme hensynsfuld opførsel i nattelivet i Indre By, har politisk opbakning til at få en bevilling på 1,3 millioner.

Dermed kan ordningen fortsætte endnu et år.

- Natteværterne er i stand til at gøre en kæmpe forskel, fordi de bruger dialog til at skabe tryghed og balance i et natteliv fyldt med festglade borgere og turister. Derfor er jeg meget glad for, at det er lykkedes os at finde penge til at fortsætte ordningen, siger Franciska Rosenkilde.

Natteværternes mål er at dæmpe festlarmen på gaderne i Indre By en smule samt være behjælpelig over for festende nattelivsgæster og generelt skabe øget tryghed.

Natteværterne er let genkendelige med deres blå jakker.
Natteværterne er let genkendelige med deres blå jakker.
Foto: Københavns Kommune

Er blevet positivt modtaget

Det tyssende tusmørkemandskabets tilblivelse udspringer af flere klager fra beboere i det ved nattetid festprægede Indre By.

Et stigende antal københavnere og turister i nattelivet, samt blandt andet rygeloven, mobile musikanlæg og døgnåbent salg af alkohol, har medført især støjgener for beboere i Middelalderbyen.

Derfor igangsatte kommunen natteværterne som et pilotprojekt i marts måned i år, som en slags kommunens øjne i natten.

Samtidig har natteværterne været et bindeled mellem beværtninger, dørmænd og politi.

Natteværterne

Ifølge Københavns Kommune er initiativet blevet positivt modtaget af både gæster, Politi, dørmænd og brancheorganisationerne DRC, REKOM og HORESTA, der bakker op om Natteværterne og den dialogiske tilgang.

- Vi arbejder hele tiden på at finde en balance mellem, at København er levende og til at bo og opholde sig i for dem, der ikke er en del af festen. Vi kan nå langt med dialog, og her har Natteværterne vist sig at kunne noget unikt, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Forlængelsen ventes endeligt vedtaget i forbindelse med andenbehandlingen af Budget2020 på Borgerrepræsentationens møde torsdag den 1. november.

TV 2 Lorry var en tur på patrulje med natteværterne tidligere i år. Se, hvordan det gik, i indsalget herunder:

Direkte fra det indre københavn, hvor Københavns Kommune nu forsøger sig med natteværter fra kl. 22 til 06 i forsøget på at dæmme op for festlarmen i gader og stræder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

franciskarosekilde

playKøbenhavns Kommune vil skrue ned for nattelivet med færre bevillinger efter midnat

Køge Kyst_Foto_Michael Levin 2020 (1)

Skal din kommune have årets arkitekturborgmester?

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere