Bandekonflikt forlænger visitationszone til efter nytår

Københavns Politi har valgt at forlænge visitationszonen på Nørrebro og Nordvest med to uger mere. Dermed har visitiationszonen i området snart været aktuel i fire måneder.

Amagerbrogade er spærret i begge retninger mellem Fussingsvej og Amsterdamvej, oplyste politiet 03.30. Foto: Pressefotos.dk

Politiets visitationszone i København er mandag den 23. december 2019 blevet forlænget endnu en gang.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Dermed nærmer zonen sig at have været opretholdt i hele fire måneder i hovedstaden, når visitationszonen enten skal forlænges eller udløber den 6. januar 2020 klokken 18.00.

Zonen er afgrænset af Nørrebrogade, Fælledvej, Nørre Allé, Universitetsparken, Lersø Parkallé, Tuborgvej, Tomsgårdsvej, Frederikssundsvej, Nordre Fasanvej, Hillerødgade og Nørrebrogade.

Det betyder med andre ord, at visitationszonen gælder for dele af de københavnske byområder Nørrebro og Nordvest.

Læs også Tre politikredse indfører visitationszoner efter drab

"Formålet med visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben", lyder det fra politiet.

I Københavns Politis anmodning om forlængelsen af zonen står det klart, at der fortsat menes at være en aktuel konflikt mellem to kriminelle grupperinger.

Den ene gruppering holder til omkring Indre Nørrebro og København Nordvest, mens den anden gruppering holder til omkring Hundige, Greve og Ishøj.

"Det vurderes, at konflikten har resulteret i hændelser, hvor der er anvendt skydevåben", skriver politiet.

Siden seneste forlængelse af visitationszonen den 9. december har der været 11 episoder i visitationszonen, som politiet mener har sammenhæng med bandekonflikten.

Ved ti af hændelserne har der været en kniv involveret. 

Læs også Politi forlænger visitationszone - Bandekonflikt fortsat aktiv

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik