København følger trop med Frederiksberg og udvider nødpasning i påsken

Mulighederne for nødpasning i Københavns Kommune bliver udvidet, så forældre med kritiske arbejdsfunktioner kan aflevere deres børn i de kommende helligdage.

Langt de fleste institutionsbørn bliver holdt hjemme i øjeblikket, hvor store dele af samfundet er lukket ned på grund af coronavirus.

For forældre i en svær situation eller med kritiske jobfunktioner - som for eksempel sundhedspersonale - kan det dog ikke nødvendigvis lade sig gøre, og de har derfor mulighed for at benytte sig af kommunernes tilbud om nødpasning.

I København er det cirka 400 børn i alderen nul til fem år, der i øjeblikket er i nødpasning, og kommunen har nu valgt at udvide tilbuddet, så det også gælder i påsken. 

- Vi har nødpasning for alle forældre, der har et behov. Det gælder i dagene op til påske, hvor vi holder nødpasningen åben som i de seneste tre uger. Og så siger vi samtidig, at hvis der er nogle af de mange medarbejdere, som har kritiske funktioner og derfor får et akut behov for pasning i påsken, så hjælper vi også med det, siger Københavns børne- og ungdomsborgmester, Jesper Christensen (S). 

Følger trop med Frederiksberg

Københavns Kommune følger dermed trop med Frederiksberg Kommune, der også har valgt at udvide nødpasningen - dog på en anden måde.

Her gælder tilbuddet om nødpasning nu ikke længere kun i de almindelige institutionsåbningstider men i hele døgnet og på alle ugens syv dage. 

- Medarbejdere i kritiske funktioner arbejder hårdt og på alle tider af døgnet for at hjælpe os alle sammen igennem krisen. De løser en meget vigtig samfundsopgave, og de skal naturligvis også kunne få deres børn passet, mens de er på arbejde, siger Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen (K) i en pressemeddelelse. 

Rammerne for nødpasningen i påsken i København vil dog være anderledes end den normale nødpasning og foregå i kommunens weekend- og døgnåbne daginstitutioner.