København bliver vært for VM for populært fodbold-computerspil

København skal være vært for den anden udgave af VM for Fifa-landshold, der afvikles i maj.

Marcus "Marcuzo" Jørgensen og resten af det danske Fifa-landshold måtte se sig besejret i semifinalen ved Fifa eNations Cup i 2019 i London. (Arkivfoto) Foto: Tom Jacobs/Reuters/Ritzau Scanpix

Computerspillet Fifa er så populært, at Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) sidste år tog e-sporten til sig og afviklede den første udgave af Fifa eNations Cup, som er VM for verdens bedste landshold i Fifa.

I år, hvor turneringen løber af stablen for anden gang, bliver det så på dansk grund. København er nemlig blevet valgt som vært for Fifa eNations Cup 2020. Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) i en pressemeddelelse,

- Vi er meget stolte af, at København er blevet valgt som vært for Fifa eNations Cup 2020, og vi ser frem til at byde spillere og fans velkommen til en forhåbentlig stor og mindeværdig turnering, siger Kenneth Reeh, konstitueret direktør i DBU.

- E-sport er meget populært i Danmark, så det bliver fantastisk at åbne dørene og hele turneringen op for et live-publikum til kampene.

Læs også København opruster støtten til e-sport

Christian Volk, der er direktør for eFootball & Gaming hos Fifa, udtaler følgende om valget af Danmark som vært for turneringen:

- Som en nation, der har en stor historie med e-sport og en fantastisk og entusiastisk fanbase, var Danmark et naturligt valg som vært for Fifa eNations Cup i 2020.

- Nu skal turneringen viderebringe den spænding og passion, der er omkring et internationalt og innovativt holdformat som FIFA eNations Cups, til de danske fans og foran et live publikum for første gang nogensinde.

Konkurrerer om 100.000 dollar

FIFA’s internationale holdturnering inden for esport finder sted 22. til 24. maj.

Ved verdensmesterskabet sidste år, der fandt sted i London, nåede Danmark hele vejen til semifinalen. Guldet blev vundet af Frankrig.

Læs også Parkens e-sportshold får gigant som sponsor

Når det går løs i København til maj vil det være med deltagelse af verdens 24 bedste Fifa-nationer. De skal konkurrere om en samlet pengepulje på mere end 100.000 dollar, hvilket svarer til knap 700.000 kroner.

Der spilles både på PlayStation og Xbox ved turneringen, hvor der spilles i to-mod-to-formater nationerne imellem.

Stedet for turneringen er endnu ikke valgt, men det forventer DBU snart at kunne melde ud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik