Kinesere bag kæmpe donation af værnemidler til København

De mange masker skal bruges i Københavns Komunes hjemmepleje og på plejehjem

Kampen om værnemidler til beskyttelse mod corona-virus er intens over hele verden. Og derfor har vi også her i Danmark haft problemer med at skaffe ansigtsmasker nok. Nu sikrer en donation fra kinesiske restauratører i Danmark et stort antal ansigtsmasker, der skal bruges i den københavnske hjemmepleje og på hovedstadens plejehjem.

66.000 masker fra Kina

Det er en sammenslutning af godt 100 kinesiske restauratører, der har stået for indsamlingen - og det kom der godt 300.000 kroner ud af. For de penge har restauratørerne indkøbt 66.000 ansigtsmasker, der netop er ankommet til København fra Kina.

SFs sundheds- og omsorgsborgmester i København, Sisse Marie Welling, er særdeles glad for bidraget.

-Det er i den grad udtryk for samfundssind, at de mindre erhverv på den her måde går sammen og støtter os i arbejdet med at forhindre coronasmitte blandt nogle af vores mest udsatte medborgere. Jeg er rigtig glad for donationen, og siger tak på vegne af de ældre og vores medarbejdere i København, siger hun.

Kinesere tog affære

Medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Liberal Alliance, Heidi Wang, har kinesisk baggrund. Og da det gik op for hende, hvor svært det er for en kommune som København at skaffe de eftertragtede værnemidler, aktiverede hun sit netværk. En af dem, der sidder i netværket er Peter Chou Lin. Han er talsmand for sammenslutningen af kinesiske restauratører.

-Først og fremmest ved vi, at mange bliver smittet her i Danmark, og da vi hører, at man mangler værnemidler her i København, så beslutter vi at lave en indsamling via den kinesiske version af Facebook. Vi skal passe på hinanden her i Danmark, og vi er en del af Danmark. Sygeplejersker og sosu’er redder liv, men de skal ikke selv risikere deres liv bare ved at passe deres job, siger han i en pressemeddelelse fra Københavns Kommune.

I de kommende dage skal maskerne deles ud blandt ansatte i plejesektoren i København.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Lyntest næse

playNyt hurtigtestcenter åbner i Københavns indre by

Sogne Corona

Overblik: Er dit sogn i fare for at blive lukket ned?

Grøn koncert

Grøn 2021 aflyser på grund af coronarestriktioner

20170507-162335-L-1920x1223we

Rekordmange søger om feriehjælp: - Det bekymrer os, siger organisation

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere