Kendt kaffekæde får bøde for beskidt kaffebar

Ricco Kaffe har fået en bøde og en sur smiley, efter at Fødevarestyrelsen for nylig besøgte en af kædens kaffebarer. Driftschef kalder det en "hård dom".

Kaffe er kendt for at have en opkvikkende effekt. Men noget tyder på, at den ekstra energi ikke er blevet brugt på at gøre ordentligt rent hos Ricco Kaffe på Tåsinge Plads på Østerbro.

Da Fødevarestyrelsen aflagde kaffebaren et kontrolbesøg den 18. oktober, fandt styrelsen flere brud på fødevarelovgivningen.

Særligt rengøringen viste sig at være mangelfuld, hvilket resulterede i en sur smiley og en bøde på 5000 kroner til virksomheden.

"Gulv og vægge ved opvaskemaskine fremstår snavsede, opvaskemaskine er meget snavset indvendig, og der er ansamlinger af fedt på ydersiden. Der ses spindelvæv og sorte belægninger ved bordben," står der i kontrolrapporten.

"Område under disk/kaffemaskine er snavset/støvet på såvel gulv som på skabssider. Der ses sorte belægninger på gummilister i kølemontre bag baren."

Ringe vedligeholdelse

Fødevarestyrelsen måtte desuden indskærpe over for kaffebaren, at lokaler, hvor der fandtes fødevarer, skulle holdes i bedre stand.

"Der står en del uvedkommende inventar i kælder, og der er ingen ventilation i kælderlokale, hvor der står opvaskemaskine, hvorfor det kan konstateres, at der ses ansamling af formodet skimmelvækst i lagerlokale og opvaskerum."

"Ligeledes er opvaskemaskine uhensigtsmæssig placeret. Skabe, skuffer og kølemontre i diskområde fremstår slidt og ikke vedligeholdt. Gummilister i låger i kølemontre er revnede," står der i rapporten.

Ricco Kaffe på Tåsinge Plads havde inden kontrolbesøget fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg, og den dårlige regelefterlevelse medfører nu to gebyrbelagte, opfølgende kontrolbesøg.

En hård dom, mener driftschef

Emma Hildbrandt, driftschef hos Ricco Kaffe, kalder bøden og den sure smiley for "en hård dom".

- Vi er lidt kede af det. Jeg synes, det er en hård dom i forhold til, at det handler om, at det er nede i vores kælder ved vores vaskemaskine. hvor vi slet ikke har fødevarer. Derfor synes vi også, det var lidt hårdt. Men det er fordi, der er nogle vedligeholdelsesting, vi ikke har taget hånd om. Vi har ikke malet lofter og sådan noget. Men i den sidste uge har vi knoklet for at sætte kælderen i stand, siger Emma Hildbrandt til TV 2 lorry.

Hun forklarer, at det ikke fremgår af kontrolrapporten, at der er tale om to forskellige rum: Et kælderrum, som ikke bruges til andet end opbevaring, samt et opvaskerum.

Men I har tidligere fået indskærpet flere gange, at I ikke lever op til reglerne – så hvordan kan det være nyt jer?

- Det er det heller ikke. Sådan noget skal der være styr på, og vi er virkelig ærgerlige over det. Men det er bare sådan noget med, at vi har 15 kaffebarer, og så vil man gerne male lofter, men det ender med at blive udskudt. Det er ærgerligt. Men nu har vi knoklet hele ugen for at få det hele på plads.

Kan du garantere, at der er rettet op på de her ting?

- Ja, selvfølgelig. Og vi har også snakket med dem (Fødevarestyrelsen, red.) om at komme tilbage igen hurtigst muligt og gå tingene efter, siger Emma Hildbrandt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

wolt

Er sultne efter bedre løn: Fredag aften strejker Wolt-bude i København

Irma i Valby(3)

playFor tre år siden var dagligvarebutik truet af lukning – nu er den kåret som kædens bedste

Bageri

Klamme fund i bagerier udløser politianmeldelse og bøder

eksempler

Se tricksene: Sådan bliver du lokket til at købe mere på nettet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere